Smoothie cu capsuni si mango este o bautura absolut grozava si reconfortanta recomandata in zilele calduroase sau atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun si totodata sanatos.
Am citit ca cele mai bune smoothie sunt preparate cu fructe inghetate, eu una nu prea sunt adepta fructelor inghetate le prefer pe cele proaspete si bine coapte dar e adevarat ca cele inghetate dau o alta consistenta. Dar ca sa impac si capra si varza cum s-ar spune, am folosit pentru o parte de smoothie fructe congelate si pentru cealalta parte fructe proaspete. Nu am vrut asta dar am avut capsuni proaspete bine coapte iar mango l-am cumparat congelat. Sincer prefer sa-l cumpar congelat decat sa folosesc mango proaspat care nu este copt si nu are niciun gust.
Si daca tot am pomenit de fructe congelate, deobicei cumpar de la hypermarketuri cele care au ambalajul transparent sa vad fructele cum arata si cele produse sub marca proprie, sunt mult mai ieftine. De se sa platesc reclama de la TV cand pot cumparat acelasi produs la jumatate de pret? Poate va ganditi si voi la acest aspect, pentru mine deloc neglijabil.
Asadar in principiu un smoothie trebuie sa contina fructe proaspete sau congelate, lapte sau iaurt sau apa sau suc de fructe si gheata. Daca fructele sunt congelate nu mai necesita gheata. Consistenta este data atat de fructe cat si de iaurt adica atat de componeneta solida cat si de cea lichida.
Se mai pot adauga si asta am vazut destul de des in ultima vreme, tot felul de pudre proteice sau seminte cum ar fi chia, fulgi de ovaz, spirulina sau alte pudre proteice.
Important este ca smoothie este un produs neprocesat, proaspat, ceea ce-l recomanda pentru consum fiind sanatos si benefic pentru organism. Dublat desigur de bunatatea gustului său.
Revenind la reteta o scriu rapid pentru ca se face rapid si usor.
Singurul sfat este sa folositi un blender, procesor bun, nu am recomandari, eu am unul multi functional si unul doar pentru bauturi de acest tip.
Smoothie cu căpșuni și mango
Ingrediente 4 portii:
- 300g capsuni bine coapte
- 200g mango congelat
- 1 banana
- 400ml iaurt sau lapte vegetal
- optional 2 lingurite de miere
Punem capsunile bine taiate impreuna cu jumatate din cantitatea de lapte, banana si o lingurita de miere intr-un blender si mixam pana obtinem o bautura de consistenta unui aluat de clatite :) adica cremoasa dar curgatoare.
Turnam in 4 pahare, spalam blenderul si ne ocupam de partea a doua, cea cu mango.
La fel punem mango congelat, cealalta jumatate de lapte si mierea ( fara banana ) intr-un blender si mixam pana obtinem o bautura cremoasa si curgatoare.
In ambele combinatii daca lichidul este prea gros mai adaugati lapte sau iaurt.
Servim smoothie in pahare mari decorate cu menta si fructe proaspete.
Sunt delicioase!
Și în varianta cu ananas
Ingrediente 4 portii:
- 300g ananas proaspăt
- 200g mango congelat
- 1 banana
- 400ml iaurt sau lapte vegetal
- 1 varf de cutit de turmeric
- optional 2 lingurite de miere
Se pun toate in blender impreuna cu cateva cuburi de gheață si se blenduiesc bine .
Daca consistența e prea mare mai adaugati iaurt.
Serviti !
Este super delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata foarte bine. Ce fel de iaurt ai folosit?
Iaurt grecesc 2% grasime