Sirop de soc presat la rece

Sirop de soc
Sirop de soc

Dacă vă place aroma de soc si e musai sa va placa , trebuie sa incercati reteta de sirop de soc presat la rece. Este atat de simpla, incat si un copil poate sa o prepare, si nu glumesc pentru ca doar cantitatile trebuie sa fie masurate, prepararea e um joc de copil. Fara fierbere, fara sterilizare, fara stres.

Inca nu m-am imprietenit cu conservele pentru iarna dar de cand cu copiii am inceput sa fac gem si siropuri pentru ca astea le plac si parca ma simt oarecum prost avand in vedere sutele de retete de mancaruri preparate si postate sa nu ma apuc de preparat cateva conserve pentru iarna. Siropul de soc mi-a atras atentia pentru ca imi place tare mult aroma florilor de soc, iar inafara de socata si ceai de soc nu am gasit o alta utilizare a lor. La copii le place foarte mult, la fel si mie si il folosesc si la limonada, combinatia cu lamaie e una irezistibila. Si va asigur ca se pastreaza minunat in camara, chiar daca nu e foarte rece.

Asadar sper ca v-am convins sa incercati reteta (de fiecare data cand imi place o reteta si vreau sa o impartasesc si la altii imi gasesc cu greu cuvintele), o scriu mai jos, cu precizarea ca reteta am preluat-o de la Laura Laurentiu, e unul din bloggerii preferati cand e vorba de retete traditionale.

Ingrediente pentru reteta de sirop de soc

  • 45 flori de soc mari cat palma
  • 4  lamai mari
  • 2 kg de zahar
  • 2 litri de apa

Nu faceti rabat la cantitatea de zahar, va rog, vorbim de sirop aici :)

Cum preparam reteta de sirop de soc?

Florile de soc se spala bine fiecare, pentru a elimina eventualele mici ganganii.

sirop-de-soc-presat-la-rece-2-amalia

Zaharul si apa se pun intr-o cratita de 4,5 litri. Se pune cratita pe foc si se lasa pana se topeste zaharul, nu trebuie sa fiarba doar sa fie complet topit. Dupa ce se topeste zaharul se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp lamaiile se curata de coaja galbena si se storc de suc. Coaja si sucul se pun in sirop.

Florile se pun dupa ce siropul s-a racit si este caldut.

Acoperiti cratita cu un capac si o puneti la frigider 4 zile pentru ca florile sa se macereze la rece.

Dupa 4 zile siropul se strecoara si se pune in sticle curate si uscate. Se pastreaza in loc intunecat si racoros.

Puteti sa-l preparati apoi cu apa minerala sau sa-l adaugati la limonada fara sa mai puneti si zahar.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.