Simit – covrigi turcești

Recunosc ca am auzit de foarte multe ori de ei dar nu i-am gustat niciodata până acum.

Daca citim in dictionarul explicativ al limbii romane simit provine din limba turca si este un produs de patiserie de forma unui covrig mai lat, din cocă mai moale decât a covrigilor obișnuiți, presărat cu semințe de susan, un preparat alimentar dulce, din semințe de susan, zahăr și miere.  Acesti covrigi cu crusta crocanta, cu mult susan se fac foarte usor si repede. Singurul lucru care  e mai greu de procurat este melasa de struguri ( pekmez), dar o puteti inlocui cu miere si ati rezolvat problema :).

Cu modelatul e simplu dar eu ar mai trebui sa lucrez, la forma , trebuia sa-i fac mai mari, adica cu diametrul mai mare, mi-am dat seama dupa prima tura coapta, promit ca data viitoare sa-i fac la dimensiunea corecta. Practic trebuiau intinsi mai mult dupa ce i-am impletit si le-am dat forma de cerc.

Sper sa i incecati si voi cat de repede de aceea scriu si reteta, pentru ca sunt intr-adevar foarte buni!

simit-amalia-1

Simit – covrigi turcești

Ingrediente 10 buc:

  • 600g faina alba de grau
  • 25gr drojdie proaspata sau 7gr drojdie uscată
  • 30g zahar
  • 1 lingurita sare
  • aproximativ 300 ml apa calduta

Pentru sirop:

  • 50ml melasă de struguri ( am inlocuit cu miere )
  • 150ml apa

Pentru pus deasupra:

  • susan ( recomand sa-l prajiti putin inainte)

Drojdia proaspată o frecam putin cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si adaugam o lingurita faina si 50ml apa. Lasam sa creasca.

Intr-un bol punem faina si in mijloc adaugam drojdia crescuta, apoi pe margini, zaharul si sarea. Adaugam apa calduta si framantam rapid un aluat mai moale.

Lasam sa creasca 40 de minute acoperit intr-un loc fara curenti de aer.

Apoi rasturnam alauatul , si il impartim in 10 mingiute.

Lungim fiecare bila intr-un fir de grosimea unui deget mic si il impletim in doua dand forma unui covrig.

simit-amalia-2

Intr-o farfurie adanca amestceam mierea cu apa, in alta farfurie punem susanul.

simit-amalia-3

Trecem covrigii prin amestecul de miere si apa apoi prin susan si ii asezam in tava in care am pus o coala de hartie de copt.

simit-amalia-4

Coacem covrigii la 200 grade Celsius timp de 15 minute pana sunt rumeniti frumos.

simit-amalia-5

Ii scoatem si ii servim rapido :)

simit-amalia-6

Priviti cat sunt de crocanti in exterior si pufosi in interior!

Pofta buna!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Simit – covrigi turcești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.