Shaorma

Shaorma
Shaorma

Shaorma, putin nesanatoasa, dar e clar ca e foarte gustoasa. Nu stiam daca e cazul sa pun reteta, ma gandeam ca poate vi se face pofta si o incercati acasa nu doar pe cea cumparata cumparata.

Reteta de shaorma

Ingrediente pentru shaorma:

  • lipii
  • piept de pui
  • cartofi prajiti
  • varza cruda taiata fideluta si amestecata cu putina sare si ulei
  • castraveciori murati
  • ketch-up sau un sos rosu care va place
  • maioneza (eu nu pun)
  • sare, piper
Shaorma
Shaorma

Cum preparam shaorma?

Pieptul de pui il condimentam si-l prajim la gratar apoi il taiem fasii.

Castravetii ii taiem rondele subtiri.

Lipia o incalzim putin pe plita unde am prajit pieptul.

Punem din toate pe lipie, infasuram si mancam.

Shaorma
Shaorma

PS. Cred ca e cea mai urata scrisa reteta.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Shaorma”

  1. Buna buna buna shaorma de casa :) Acum ca mi-ai amintit de ea, voi pregati si eu diseara.
    E foarte tare ca poti sa pui ce vrei in ea. Mie imi place cu pui (piept sau pulpe la gratar), varza si putin sos de usturoi cu smantana
    O primavara frumoasa!
    Corina

  2. Buna Amalia,
    Nu am mai scris demult pentru ca nu am mai gatit nimic de multa vreme, am tot fost plecata/plecati sau pur si simplu viitorul sot m-a menajat…
    E foarte buna ideea ta, macar asa poti sa pui ce vrei in shaorma si mai e si totul proaspat…
    Cred ca va mai trece ceva timp pana sa ma reapuc de gatit… dar iti urmaresc oricum retetele, nu-mi scapa nimic.
    Te pup.

  3. Dany multumesc ca urmaresti blogul, nici eu nu am prea gatit in ultima vreme dar cand fac ceva mai deosebit pun reteta. Weeekend fain !

  4. Multumesc de invitatie, Amalia. Pai daca sunt invitata, sa ma anunti cu o zi inainte, sa-mi fac si eu rezervare la tren, avion, ce s-o gasi :) …

  5. eu adaug si sos de usturoi, cel din comert, las carnea la marinat in iaurt cu condimente cateva ore si e mai frageda, o tai fasiutze si apoi o prajesc in tefal fara ulei.

  6. o alta varianta de shaurma…piept de pui, cuisoare, scortisoara, sos de rodii, hell, coaja rasa de lamaie, putina zeama de lamaie, putin ulei, putin otet, sare, piper, ienibahar, si mix pt shaurma daca gasiti. Se face un bait din toate ingredientele, in care se pune la marinat pieptul de pui taiat fasii, si se lasa la rece peste noapte. A doaua zi se pune totul in tava de la cuptorul de aragaz pana se rumeneste frumos, apoi pe paine araba, se pune sos de usturoi care e obligatoriu la sahorma, apoi castraveti murati, cartofi si bucati de carne, iar dupa preferinte ,mai puteti adauga si alte legume ( rosii, ceapa , salata verde etc ). Aceasta e o reteta pe care gospodinele araboaice o prepara in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.