Shakshuka

Shakshuka reteta simpla
Shakshuka reteta simpla

Poate ați auzit de ea poate nu, oricum sunt convinsa ca pronuntati destul de greu denumirea la fel ca și mine. Este ceva normal, nu e o mâncare de la noi deși cunosc câteva variante asemănătoare, este o rețetă cu origini arabe sau/și evreiesti, preparată din cu ouă , roșii, ardei și condimente. O rețetă criminal de bună aș zice eu dacă iubiți roșiile și chestiile picante.

Se face în maxim 30 de minute și poate fi servită în orice moment al zilei; mic dejun, prânz sau cină. Noi am mâncat-o la prânz și mi s-a părut sățioasă.

Nu știu care este exact rețeta originală dar cert este că roșiile, ouăle, ardeii, usturoiul și ceapa sunt la baza ei. Condimentele sunt discutabile, cel mai bine e sa folosiți ce va place, eu am pus boia dulce, piper, sare. Puteți adauga și chimen, curry, turmeric.

Musai sa aveți o tigaie cu capac și dacă se poate antiaderenta. Și obligatoriu pătrunjel verde sau coriandru :)

Shakshuka reteta originala
Shakshuka reteta originala

Ingrediente pentru 2 porții de shakshuka:

  • 2 ouă
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 rosii proaspete
  • 1 ceapă mica
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță piper proaspăt macinat
  • pătrunjel sau coriandru verde

Cum preparam shakshuka reteta?

În varianta maxi grabă folosiți o conserva de roșii cubulețe.

În varianta fără graba doar foame puțin mai mare roșiile le opriți putin și le curatati de pielita apoi le tăiați cubulete.

Apoi totul merge foarte ușor ; ardeiul îl tăiați cubulete, ceapa și usturoiul le tocați.

Încingeți uleiul în tigaie, adăugați ardeiul, ceapa și usturoiul tocatelasati sa se caleasca 3-4 minute apoi adăugați condimentele precum am spus puteți adăuga și chimen, curry sau turmeric.

Amestecați, adăugati roșiile cubulete și acoperiti cu un capac. Lăsați sa se facă la foc potrivit 10-15 minute. Dacă aveți probleme cu aciditatea puteți adauga și  1/2 linguriță de zahăr.

Shakshuka-3

 

Shakshuka-4

 

Shakshuka-5

Puneți capacul deoparte și cu lingura faceți ușor doua adancituri în sosul de legume. Spargeți în fiecare câte un ou și acoperiti tigaia cu capac. Lăsați sa se facă 5 minute.

Shakshuka-6

Serviți cu pâine prăjită sau lipie și mult pătrunjel verde!

Shakshuka-7

Pofta bună la shakshuka :)

Reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.