Sarmale lenese

Pentru cei care nu au timp sau chef sa curete foile de varza si sa inveleasca sarmalele in ele uite ca s-a inventat o reteta mai usoara … cred ca se putea numi sarmale pentru lenesi :).

Ingrediente:

  • 1 capatana de varza alba ( sau murata )
  • 700g carne tocata porc
  • 2 codite afumate de porc sau 500g coaste afumata
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri orez
  • 1 morcov mic
  • 200ml bulion
  • cimbru, marar daca folositi varza dulce
  • sare, piper, boia
  • ulei

Daca folosim varza dulce, o taiem felii subtiri apoi punem putina sare si lasam sa stea cam o ora.

O stoarcem de zeama si o calim in putin ulei pana scade. Adaugam cimbru si marar.

Daca folositi varza murata, o clatiti putin cu apa rece si apoi o taiati felii subtiri.

Morcovul il dam pe razatoarea mica si il calim impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Adaugam si orezul si mai lasam 2-3 minute sa se prajeasca.

Lasam sa se raceasca amestecul si apoi il adaugam la carnea tocata. Condimentam cu sare, piper si boia.

Intr-o tava mai mare sau cratita punem putin ulei, apoi afumatura si jumatate din varza tocata.

Din carne formam mici bile (cu mana uda) pe care le asezam peste varza .

Punem si restul de varza. Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.

Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.

Lasam sa fiarba acoperit aproximativ 2 ore la foc mic ( daca folositi o tava acoperiti cu folie si bagati la cuptor la foc mic) apoi lasam in cuptor fara capac/folie inca 30-40 min la foc mic sa scada zeama si sa se rumeneasca frumos.

Servim cu smantana si ardei iute.

Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru cu mici modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Sarmale lenese”

    1. Este un fel de varza a la cluj :)… reteta am preluat-o de pe un site rusesc si seamana uimitor de bine cu cea romananeasca :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.