Sandvisuri calde cu lipie

Sandvisuri-calde-cu-lipie-amalia-1

Sandvisurile sunt solutia ideala atunci cand…oricand! Pentru cina, pentru pachet, pentru petreceri, pentru copii, pentru aproape toate ocaziile cand nu ai timp de gatit preparate sofisticate care sa-ti ia mult timp. In general la sandvisuri este de preferat sa folositi o paine de calitate, cu coaja crocanta cum ar fi de exemplu ciabatta , dar puteti sa folositi si bagehta sau oricare alt tip de paine cu coaja crocanta. Eu fac destul de des sandvisuri si pot sa spun ca de cand am incercat varianta cu lipie, am ramas fidela acesteia. In primul rand pentru ca este mai putina paine, si atunci caloriile scad :), apoi pentru gust. Sunt delicioase in aceasta varianta abia astept sa le incercati si voi.

Sandvisuri-calde-cu-lipie-amalia-5

Sandvisurile cu lipie sunt foarte practice mai ales pentru ca si a doua zi sunt la fel de bune, copiii mei sunt absolut incantati de ele asa ca le prepar destul de des dar cu diferite umpluturi. Pentru ca vorbim de sandvisuri calde musai si neaparat sa nu lipseasca branza curgatoare din ele, adica stiti voi mozarella, cas, cascaval, gouda, masdam , puteti folosi si branza de burduf daca va place. In rest legume, si aici variantele sunt multe dar in general cele mai des folosite sunt rosiile, ardeii, ceapa, castravetii, ridichile. Si sa nu uitam de verdeturi, rucola merge foarte bine, salata crocanta, varza, valeriana, ierburi aromatizante gen cimbru, busuioc, oregano. Bineinteles puteti pune si porumb, fasole, naut, masline…important este sa gasiti combinatia castigatoare. Iar carne, o da sa nu uitam de carne aici puteti folosi bucati de friptura , sunca, salam uscat picant sau nu, pastrama (tocmai ce-am postat reteta), ton, peste afumat.

Asadar sunt convinsa ca aveti cateva din ingredientele mai sus mentionate cu care puteti prepara niste sandvisuri absolut delicioase!

Eu am ales sa le prepar in doua variante: prajite in ulei si la sandwich maker. Normal ca cele prajite mi s-au parut mai gustoase dar daca vreti sa le puneti la pachet pentru a doua zi sau faceti cantitati mai mari recomand sandwich maker-ul. Si pentru un plus de sanatate bineinteles :)

Sandvisuri calde cu lipie

Ingrediente:

  • 3-4 lipii ( 24cm diametru) – dintr-o lipie ies 2 bucati
  • 1 ou ( se pune doar la cele prajite)
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie sau 2-3 fire ceapa verde
  • 50g rucola
  • 150g  mozarella rasa
  • 300g pastrama de pui ( reteta aici) sau sunca

Pe o foaie de lipie punem 2 linguri de branza rasa , ardei si pastrama taiate bucatele, rosii taiate felii ( doar 2-3 ), ceapa taiata felii, rucolla si 1 lingura de ou batut cu putina sare. Impaturim ca si un plic astfel incat sa nu se vada umplutura si cu fata in jos o prajim in putin ulei cu capac 2 minute pe o parte apoi le intoarcem usor si le mai prajim 2 minute pe cealalta parte.

Sfatul meu este sa le preparati pe toate si apoi sa le prajiti toate o data. Le scoatem pe un servet absorbant si le taiem in diagonala.

sandvisuri-calde-cu-lipie-amalia-7

Aici in varianta preparate la aparat.

Sandvisuri-calde-cu-lipie-amalia-3

Sandvisuri-calde-cu-lipie-amalia-2

 

 

Sandvisuri-calde-cu-lipie-amalia-4

In varianta la sandwich maker se fac exact la fel doar ca nu se prajesc in ulei.

Servim calde dar sunt la fel de bune si a doua zi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.