Sandvisuri calde cu branza dulce si gem

Sandvisuri calde cu branza dulce si gem

Sandvisuri calde cu branza dulce si gem: sandvisurile au fost si sunt mereu practice atunci cand nu ai timp sa prepari ceva de mancare, se fac deobicei cu ce gasiti prin frigider si bineinteles cu ce va place daca e de unde sa alegeti.

Pentru mine care sunt o mare iubitoare a tot ce inseamna panificatie (dar fug de ea ca si de cel cu coarne) painea este cea mai importanta, atunci cand vorbesc de sandvisuri, deobicei folosesc bagheta sau paine cu coaja crocanta. Insa in cazul sandvisurilor calde cu branza dulce si gem tipul de paine nu este atat de important, puteti folosi felii de paine toast sau franzela, important este ca feliile d epaine sa fie subtiri.

Le-am preparat intr-o dimineata la micul dejun si mi s-au parut absolut dementiale. Sincer, nu ma asteptam sa fie atat de bune, reteta am vazut-o intr-un comentariu al unei cititoare pe un grup culinar si mi-a facut imediat cu ochiul…in fapt cititnd-o mi-am amintit de o prietena care a lucrat acum ceva vreme in state si cand am fost la ea intr-o vizita ne-a facut sandvisul lui Elvis (asa i se spunea), doua felii de paine unse cu unt de arahide , intre ele felii de banana, date prin ou si prajite la sandvis maker. Bune si acelea, dar mi s-au parut foarte consistente, in fine nu despre ele este vorba, ci despre aceste minunatii cu gem dulce acrisor. Sunt moi, pufoase si daca le mananci fara sa stii cum sunt facute ai impresia ca e un fel de prajitura dulce-acrisoara.

Combinatia de branza-gem este ideala daca folositi branza crema si un gem mai tare ca si consistenta. Dar haideti ca va scriu reteta sa vedeti ce usor se fac, cantitatile sunt aproximative pentru ca depinde ce tip de ingrediente folositi.

 

Ingrediente pentru reteta de sandvisuri calde cu branza dulce si gem

Pentru 8 bucati

  • 8 felii de paine toast
  • 2 oua
  • 100ml lapte
  • gem (am folosit magiun de prune)
  • crema de branza (puteti folosi chiar si branza de vaci)
  • 1 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • ulei sau unt pentru prajit
  • zahar pudra

Cum preparam sandvisurile calde cu branza dulce si gem?

Ungeti o felie de paine din belsug cu crema de branza, apoi cu un strat de gem, puneti cealalta felie de paine si apasati usor. Procedati la fel si cu restul feliilor de paine.

Bateti ouale, adaugati laptele, zaharul si scortisoara. Incingeti ulei sau unt intr-o tigaie apoi treceti sandvisul prin amestecul de oua si lapte si-l prajiti in uleiul incins pe o parte si pe alta pana se rumeneste usor.

Ca sa-l intoarceti va ajutati de doua spatule, nu va faceti probleme nu se desface.  Procedati la fel cu celelalte, mie mi-au incaput toate intr-o tura la prajit.

sandvisuri-calde-cu-branza-si-gem-amalia-1

sandvisuri-calde-cu-branza-si-gem-amalia-2

 

Scoateti sandvisurile pe hartie absorbanta, apoi le pudrati cu zahar si le taiati in doua pe diagonala.

Sandvisuri calde cu branza dulce si gem

Serviti calde cu lapte.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.