Salsa de avocado

salsa-amalia-1

Avocado, avocado, sanatos, gustos, te duce cu gandul la vacantele de vara si la plajele mirifice din Mexic. Cel putin eu la asta ma gandesc …poate pentru ca prepar guacamole destul de des care este o reteta cu specific mexican.

Salsa de avocado este un preparat ce se poate servi ca atare sau cu carne la gratar care poate fi peste sau pui. Noi l-am servit cu piept de pui la gratar si a fost minunat, desi este usor, sincer nu am mai avut nevoie de o garnitura sau altceva. Se prepara rapid si usor, cu doar cateva ingrediente.

Poate fi un mic dejun gustos sau chiar o cina alaturi de cateva felii de bagheta prajita.

Deobicei cumpar avocado la bucata dar zilele trecute am gasit la oferta mai multe bucati la plasa si stiti cum e cu cel la plasa, cand se coace se coace tot odata si musai sa-l folosesti altfel se strica. Si ce poti face cu mult avocado, ori guacamole ori iata salsa!

Nu pot sa aproximez cate portii ies, am facut reteta la ochi dar as zice sa calculati un avocado de persoana. Ce nu am folosit coriandru, am vazut in magazin dar era vestejit rau nu mi-a placut cum arata, iar patrunjelul….ei am avut o experienta foarte proasta, am cumparat o legatura arata minunat dar cand l-am gustat avea gust de mucegai, oribil, asa ca l-am aruncat. Este prima data cand patesc asa ceva si sper ultima.

Revenind la reteta, am gasit -o pe un blog din state, am salvat-o si am incercat-o sper sa facei si voi la fel. Adica sa o salvati si sa o incercati :)

salsa-amalia-2

Salsa de avocado

Ingrediente:

  • 3 avocado
  • 1 rosie mare sau 200g rosii cherry
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 legatura mica coriandru ( nu am pus, daca nu aveti puteti inlocui cu patrunjel )
  • 1 lingura suc de lime
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • putina pudra de chilli ( pentru cei care adora sa mamance picant)

Rosia sau rosiile se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, la fel si verdeata.

Avocado il taiem in doua scoatem samburele, si apoi coaja si-l taiem cubulete mai mari.

Punem toate ingredientele intr-un bol, adaugam sucul de lime , sare si uleiul de masline. Amestecam usor si punem salsa intr-un bol.

Servim imediat.

Daca va place picant mai adaugati fulgi de chilli.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.