Una din salatele ce exprima cel mai bine esenta verii. Este atat de proaspata si aromata incat nu va inchipuiti! Salata greceasca trebuie sa contina musai oregano si masline, branza feta si ulei de masline. Sunt cateva din ingredientele ce caracterizeaza Grecia, acolo le gasiti la ele acasa cum s-ar spune. Fac o paranteza si va spun ca sunt indragostita iremediabil de apa superba, mancarurile simple si bune din Grecia. Toate retetele lor imi plac, mai putin cele de dulciuri dar nu spun nu la un desert grecesc.
Lasand nostalgiile depoarte ( se vede ca scriu reteta cu gandul la concediul ce urmeaza sa vina) va recomand sa preparati aceasta salata usoara si buna. Merge de minune cu o carne la gratar , mai les cu frigarui de pui, o sa scriu reteta si pentru ele.
Salată grecească
Ingrediente 4 portii:
- 3 rosii
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras verde ( eu am pus rosu)
- 10cm dintr-un castravete Fabio
- 150g masline negre
- 80ml ulei de masline
- 200g branza feta
- 3 linguri oret de vin rosu
- 1 lingurita oregano uscat
- sare, piper
Rosiile le taiati cubulete, ceapa felii subtiri sau cubulete mici. Castravetele il taiati fasii lungi apoi la fel cubulete, la fel si ardeiul.
Puneti legumele intr-un bol mai mare. Intr-un bol mic amestecatiuleiul de masline, otetul si oregano apoi le puneti peste salata. Condimentati cu sare si piper dar nu exagerati cu sarea pentru ca si feta este sarata. Amestecati usor si la sfarsit adaugati feta cubulete sau zdrobita.
Serviti salata cu pita sau felii de paine prajita pe gratar.
Este foarte buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]