Salata de vinete

Reteta de salata de vinete cred ca o stiti cu toții, personal cred ca este una din cele mai indragite retete, se face destul de repede ramane doar sa vedem ce varianta ne place; cu maioneza sau fara. :)

Reteta de salata de vinete (cu maioneza sau fara maioneza)

Le scriu pe ambele sa va fie mai usor de ales.

Ingrediente necesare pentru reteta de salata de vinete:

  • 2 kg vinete
  • 1 ceapa mica
  • optional un catel de usutroi
  • 2 galbenusuri (pentru varianta fara maioneza renuntati la ele)
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • sare, piper

Cum facem salata de vinete?

Se coc vinetele. Ca sa le puteti curata mai usor le puneti fierbinti intr-o punga de plastic, o inchideti bine si le lasati sa se raceasca.

Le curatati de coaja udand din cand in cand mana. Ideea este sa nu le puneti sub jetul de apa pentru a nu-si pierde aroma.

Lasam sa se scurga bine (30 de minute-1 ora). Apoi le tocam pe un fund de lemn cu un tocator de lemn (este bine sa evitati obiectele metalice).

Salata de vinete
Salata de vinete

Separat se face o maioneza din galbenusuri, putina sare, mustar si ulei.

Se pune cate o lingura de maioneza in vinetele tocate si se amesteca usor. Procedam la fel pana am adaugat toata maioneza.

La sfarsit adaugam ceapa tocata marunt (eu o dau prin razatoare) si usturoiul tocat marunt. Potrivim de sare si piper si servim.

Salata de vinete
Salata de vinete

Daca preferati varianta salatei de vinete fara maioneza atunci la vinetele tocate adaugam ulei putin cate putin amestecand bine pana se omogenizeaza. Aveti grija sa nu punteti ulei mult dintr-o data caci se pot „taia”, la fel ca si maioneza.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Salata de vinete”

  1. E foooarte gustoasa! Daca ma crezi de ieri ma gandeam sa pregatesc azi salata de vinete. Numai ca o voi face in varianta naturala (fara maioneza) si voi pune si putin dovlecel. Pupici!

  2. Amalia te felicit, super noul look al blogului :P

    Salata asta este preferata mea, as manca intr-una si nu ma satur :D

  3. Da, fierb dovlecelul si il toc marunt, il poti pasa la robot daca vrei, si il amestec cu vinetele. Stii, ii da consistenta si o anumita savoare. Eu asa pun si la congelator iarna daca vrem sa mancam cu salata de vinete. Te sarut!

  4. Va multumesc mult de aceea am si postat-o poate va inspira macar prin design :))…Amalia neaparat o sa incerc cu dovlecei.

  5. Treaba cu ustansilele de metal este de pe vremea bunicilor cand nu exista inox-ul. Oricum e bine de evitat :)). In rest bafta multa in bucatarie. Chiar acum am de copt si eu 20 de kg pentru iarna.

  6. in salata de vinete se mai poate pune ardei gras tocat marunt, proaspat sau copt! sa nu uitam ca in aceasta salata se mai pune putin otet sau zeama de lamaie, astfel devine mai "racoroasa". :)

  7. Amalia felicitari pentru blog !
    Varianta mea de salata naturista de vinete :
    se coc vinetele se toaca ,ceapa tocata marunt o pun in apa pina pregatesc restul incredientelor asa ii iese iuteala /amareala apoi o strecor de apa o pun cu vinetele tocate,usturoi eu pun din belsug ,rad pe razatoarea mica dovlecel la doua vinete un dovlecel mai mic sau 1/2 din unu mai mare ,razatura de dovlecel se stoarce de zeama ,un morcov mic dat pe razatoarea mica ,patrunjel tocat ,optional 1/2 ardei gras / gogosar tocat marunt ,1-2 rosie tocat marunt si stoarsa ,pun sare dupa gust, ulei de masline extra virgin daca se poate din belsug /e o nebunie ,daca nu ulei normal ,se amesteca toate bine se pune pe felii de piine /dovlecel/gogosar/ardei gras si se rade putina brinza deasupra .
    Ficatul /bila iti va multumi.
    Sper sa iti placa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.