Salata de vinete cu ardei copti

Daca m-ati fi vazut ieri prin piata cu 4 plase pline de legume … cred ca am vrut sa le cumpar pe toate dar m-am gandit ca e luni si mai sunt zile din saptamana :)). Salata aceasta se numara printre preferatele mele, o prepar destul de des in sezonul de vara pentru ca-mi plac in egala masura si vinetele coapte si ardeii :). Este minunata, iar o data descoperita combinatia ardei-vinete va spun ca o sa o incercati mereu.

Ingrediente:

  • 3 vinete coapte ( eu le aleg pe cele lucioase, de culoare inchisa si mai usoare in greutate)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 150g ulei
  • sare, piper

Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca si apoi le curatam cu grija. Le lasam sa se strecoare 15 minute. Ardeii ii coacem si ii curatam .

Tocam vinetele marunt iar ardeii ii taiem fasii ( bineinteles semintele le aruncam ).

Frecam vinetele cu putina sare apoi adaugam uleiul treptat amestecand mereu ( va sfatuiesc sa nu folositi mixerul, ci o lingura de lemn ). Adaugam si ceapa tocata, usturoiul sdrobit si ardeii. Amestecam usor si potrivim de sare si piper.

Servim cu paine proaspata (cu coaja crocanta:)).

Sunt delicioase!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


30 de comentarii la „Salata de vinete cu ardei copti”

  1. Buna Amalia…intr-adevar delicioasa aceasta salata (eu mereu am facut-o asa).Vreau sa te felicit pt tot…nu doar pt aceasta salata…esti o gospodina desavarsita…si ma bucur ca o persoana asa tanara ca tine ii plac asemenea „chestii”.Te imbratisez cu drag

    1. Patricia multumesc pentru aprecieri, imi place sa gatesc dar chestii simple, „colorate” si condimentate :). Sper sa incerci retetele de pe site.

  2. nu m-am gandit niciodata sa le pun impreuna in salata..dar cum ambele sunt delicioase, rezultatul nu poate fi decat excelent. O voi incerca si eu.

    1. Adela eu ador usturoiul … sa stii ca e suficient un catel de usturoi la salata, o sa-i schimbe complet gustul .

    1. Roxana nu tine de copt ci de vinete :).. daca ai norocul sa le nimeresti albe in interior, dupa cum am scris eu le cumpar cat mai inchise la culoare, lucioase si usoare in greutate.

      1. Nu stiu daca in cazul meu tine de vinete, ca aici (in N. America unde mai nimic nu e natural) toate arata f frumoase, lucioase, grase etc. Vroiam doar sa-mi specifici daca le coci in cuptor sau pe aragaz in tigaie? Eu numai la cuptor le fac ca am auzit ca in tigaie se face mult fum :(

        1. Eu le coc direct pe ochiul de aragaz, banuiesc ca tu ai plita electrica. Cred ca cel mai bine se coc la cuptor daca nu ai plita pe gaz.

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.