Salată de sfeclă roșie și citrice

sfecla-amalia-1

Salata de sfecla rosie si citrice este un preparat usor, reconfortant si energizant, mi-a placut foarte mult,  combinatia dintre sfecla si portocale este una reusita va asigur. As vrea sa fac o paranteza si sa va recomand sa consumati cat mai multa sfecla rosie este foarte benefica pentru organism, plus ca se gaseste mai peste tot si are un pret mai mult decat acceptabil, adica este foarte ieftina!

Eu am incercat sa o consum si cruda in sucuri dar are un gust mai putin placut asa ca am ramas la varianta in care o coc si apoi o integrez in diferite salate.

Cum coaceti sfecla rosie?

Pai ar fi doua variante. Prima cea clasica, adica punem sfecla spalata in tava si o coacem la fel ca si cartofii la cuptor, iar a doua o invelim in folie de aluminiu si la fel o coacem la cuptor cu tot cu coaja.

Apoi o lasam sa se raceasca si coaja o luam jos foarte usor, nici macar nu trebuie sa folositi cutitul.

Eu prefer varianta cu folie de aluminiu mi se pare ca se coace mai repede asa.

Pentru salata de sfecla rosie si citrice aveti nevoie de doar cateva ingrediente, iar dressing-ul este cel clasic, o sa vedeti cat de simplu se prepara!

PS Ce se vede in foto este doar o portie.

sfecla-amalia-1

Salată de sfeclă roșie și citrice

Ingrediente:

  • 2 sfecle rosii ( aproximativ 500g impreuna)
  • 1 clementina
  • 1/2 portocala
  • 1/4 ceapa rosie
  • 1 legatura mica de patrunjel verde

Pentru dressing:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper

Pentru inceput preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spalati sfecla bine si apoi o inveliti in folie de aluminiu. Bagati sfecla la cuptor timp de o ora. Incercati cu furculita sa vadem daca este coapta. Daca intra usor inseamna ca este coapta.

Lasati sfecla sa se raceasca si apoi o curatati de coaja. Puteti folosi un burete abraziv, coaja se curata extrem de usor. Atentiune va veti colora pe maini, daca aveti manusi le puteti folosi.

Taiati sfecla cubulete.

Clementina o curatati de coaja (si cea alba) si o taiati cubulete, la fel si portocala.

Ceapa o tocati marunt, la fel si patrunjelul  verde.

Punem toate ingredientele intr-un bol si adaugam dressing-ul. Gustam si daca e cazul mai condimentam.

Lasam salata la rece 30 de minute si apoi servim. In principiu merge cu carne la gratar sau friptura, dar daca tineti post puteti sa o serviti cu o tocanita de cartofi sau orez.

sfecla-amalia-3

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.