Credeam ca am postat reteta dar se pare ca nu desi am incercat-o de multe ori. De incercat in zile racoroase sau ploioase.Sau pofticioase :)
Ingrediente:
- 1 conopida aprox 300g
- 1 galbenus de ou
- 150 ml ulei
- 100 ml smantana sau iaurt
- 1/2 lingurita mustar, putin suc de lamaie
- 1 ceapa mica
- 1-2 catei de usturoi( daca va place usturoiul puteti pune mai multi)
- sare, piper
Prima data facem maioneza. Frecam galbenusul de ou cu putina sare, mustar apoi adaugam putin cate putin uleiul. Punem si putin suc de lamaie. Adaugam cate o lingura de smantana si amestecam bine pana se incorporeaza. Punem maioneza la rece.
Conopida o desfacem buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba cateva minute ( probam cu o furculita ) si apoi le strecuram. Cand s-au racit le tocam pe un fund de lemn . Daca vreti o puteti toca la robot ( mie imi place sa se simta bucatelele de conopida).
Tocam ceapa marunt, la fel si usturoiul apoi le adaugam la maioneza. Turnam maioneza ( toata dintr-o data) peste conopida si amestecam usor.
Condimentam cu sare si piper. Lasam castronul la rece 30 de minute apoi servim . Nu seara :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
mmm… buna buna salata asta de conopida si eu o fac vara cam tot asa dar pun doar ceapa. de data asta o sa incerc si cu un pIc de usturoi cred ca-i sporeste gustul.
Alina
si eu fac salata asta,pentru ca nu place foarte mult.fie toc conopida,fie las floretele intregi,dar pun mai mult usturoi,ceapa de loc,si mult marar.o legatura intreaga.mararul ii potenteaza gustul.
Buna Amalia. Imi plac foarte mult retetele tale, le urmaresc zilnic. Cand faci si ceva dulce?
Valentina
te invit la cules premiile lunii iu nie
Alina eu pun usturoi aproape in tot ce fac pentru ca-mi place foarte mult.
Pansy ai dreptate cu mararul o sa retin pentru data viitoare.
Valentina multumesc mult, dulce … hmmm tot incerc sa ma feresc de dulciuri ca mi-am popus sa slabesc vreo 4 kg. Poate weekendul asta incerc ceva :).
Draga Amalia, multumesc mult pentru reteta.
Delicioasa!!!
Amalia, cata ceapa si usturoi sa pun la 1 kg de conopida?
1 ceapa mica mica si 3-4 catei de usturoi.
Iui… acum o fac si era sa pun o gramada de ceapa si de usturoi :))) Merci mult de tot! Sa stii ca gatesc mult dupa retetele tale si intotdeauna imi ies extraordinar! Sotul meu adora mancarea romaneasca :) Salutari din Las Palmas de Gran Canaria