Salata de ciuperci cu maioneza este foarte cunoscuta si usor de facut asa ca prea multe nu am ce sa scriu despre ea decat ca na, e buna ca doar e cu maioneza si nu lipseste de pe masa atunci cand avem un eveniment de sarbatorit.
Ingrediente:
- 400g ciuperci de tip champignon ( de preferat mai mici)
- 1 ou
- 200ml ulei
- 1 lingurita de mustar
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de smantana grasa
- sare, piper
1. Prima data facem maioneza; galbenusul de ou il punem intr-un bol impreuna cu mustarul si putina sare si apoi adaugam treptat uleiul, pic cu pic cum zicea mama, amestecand continuu. Dupa ce-am terminat cu uleiul adaugam smantana si amestecam. Usturoiul il zdrobim cu putina sare si il adaugam la maioneza apoi o punem la rece.
2. Ciupercile le stergem bine cu un servet umed si le punem la fiert in apa. Cand sunt fierte, le strecuram, le apasam putin cu paleta sa iasa apa din ele, le lasam sa se raceasca si le taiem felii.
Deschid o paranteza si va scriu ca am auzit si varianta ciupercilor taiate feliute, calite in ulei pana scad si apoi lasate sa se raceasca. Mie mi se pare mai grea pentru ca si asa maioneza contine mult ulei asa ca nu o folosesc. Cea mai simpla stiu este cea a ciupercilor de la conserva pe care le strecuram si le presam putin sa iasa apa. Daca optati pentru ea atunci cumparati ciuperci intregi la conserva.
3. Amestecam usor ciupercile cu maioneza si punem salata intr-un bol. Servim cu rosii sau masline.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]