Cred ca toata lumea indrageste salatele cu cartofi mai ales daca se prepara rapid. Salata cu cartofi este un preparat versatil, puteti sa folositi ingrediente cat mai variate , ce pot sa va scriu este ca face casa buna cu muraturile si ceapa rosie.
Am gasit pe un blog turcesc o varianta cu multa verdeata si porumb, cateva condimente adaugate care ii dau un plus de gust, am inceract-o si pot sa va spun ca a iesit foarte buna. Fac o paranteza si va scriu ca sunt un fan al retetelor turcesti pentru ca sunt atat de aromate si contin multe legume, eu fiind un fan declarat al preparatelor cu legume.â
Salata de cartofi se poate consuma ca atare sau ca garnitura la o carne usoara facuta la gratar. Noi am servit-o la cina impreuna cu un pahar de iaurt, merge foarte bine cu iaurt sau chefir.
Puteti sa o pastrati la frigider maxim 2 zile, intr-o caserola inchisa cu capac dar sigur, ca orice salata este prefrabil sa o consumati imediat dupa preparare.
Un ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din aceasta salata este sumacul. Nu este greu de gasit, puteti sa-l cumparati si din hypermarketuri
Sumacul este un ingredient de baza al bucătariei arabe, al celei din Turcia, Grecia sau Liban, dar este regăsit uneori şi în bucătăria altor ţări precum Spania şi Italia sau India.
Sumacul poate fi folosit la mixuri de condimente pe care urmează să le puneţi pe carnea (în special pui, miel, peşte, fructe de mare) ce urmează să fie friptă pe grătar sau preparată la cuptor, precum şi la sosurile pentru marinate. Poate fi presărat şi în tocăniţe (cu carne sau legume), la supe sau dressing-uri pentru salate, unde poate fi un bun înlocuitor pentru lămâie sau oţet. Sumacul se adaugă şi în kebab, orez sau hummus.
Asadar folositi-l cu incredere la preparatele enumerate mai sus.
Gata cu descrierile va scriu reteta.
Salată de cartofi
Ingrediente 4-6 portii:
- 1 kg cartofi cu coaja rosie
- 1 conserva mica de porumb
- 6-7 castraveti cornisor murati
- 1 ceapa mare rosie sau 2 mai mici
- 1 legatura de marar ( cam 4 linguri de marar tocat)
- 1 legatura mica de patrunjel verde ( cam 2 linguri de patrunjel verde tocat)
- 1,5 lingurite sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita sumac
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura sos de rodii
- sucul de la o jumatate de lamaie
Cartofii ii fierbem cu coaja, apoi cand sunt fierti ii curatam de coaja sii ii taiem cubulete/
Ceapa o taiem felii subtiri ( solzisor), la fel si castravetii murati.
Intr-un bol mic amestecam uleiul, lamaia, siropul de rodii.
Punem intr-un bol mare cartofii, porumbul, ceapa, castravetii, verdeturile. Condimentam cu sare si piper si adaugam dresingul. Amestecam usor cu o lingura.
Servim!
Pofta buna dragilor!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]