La mare cautare in familia noastra este leurda, o planta cu gust pronuntat de usturoi asemanatoare cu frunzele de lacramioare. Si pentru ca acum este sezonul in care o gasesc la piata ( ieftina, 1 leu legatura) am facut o salata rapida.
Ingrediente:
- 4 cartofi fierti si curatati de coaja
- 2 oua fierte
- 1 ceapa mica ( optional )
- 100g masline
- sare
Pentru sos ( dressing):
- 1 legatura leurda
- cateva fire patrunjel verde
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri iaurt
- 2 linguri ulei de masline
Cartofii ii taiem cubulete, ouale le taiem feliute, la fel si ceapa.
Eu am pus si un morcov fiert care mi-a ramas de la supa lui Adrian.
Preparam sosul:
punem toate ingredientele pentru sos in blender si le mizam bine. Daca nu aveti blender ( desi va este de mare folos si ar merita sa investiti intr-unul ) tocati leurda si patrunjelul marunt si apoi le amestecati cu restul ingredientelor.
Punem sosul peste legume si oua, adaugam putina sare si amestecam usor.
Servim.
Observatii:
Daca doriti sa faceti o salata de post renuntati la oua si iaurt.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]