Ce sa va scriu despre salata cu ton? Ce sa va mai scriu despre salata cu ton? :) Este atat de cunoscuta si indragita incat nu am decat cuvinte de lauda. Este versatila o puteti prepara cu tot felul de legume si verdeturi, singurele ingrediente care sunt se pare nelipsite, ceapa si sucul de lamaie, nu trebuie sa le omiteti cand preparati aceasta bunatate.
In rest desigur tonul, musai sa fie de calitate. Un ton scump intotdeauna este de calitate dar gasiti ton si la preturi mai acceptabile la fel de bun. Eu cumpat in principiu din Carrefour sau mega Image, recomand pentru o portie de salata conservele de 80g sunt 3 conserve in set. Intotdeauna ton bucati si daca se poate sa fie in ulei de masline. Cu una ocazie nu mai pierdeti timpul sa-l scurgeti de apa si nu mai adaugati ulei la salata, il aveti deja pe cel din conserva.
Salata cu ton si varza este un preparat usor ce-l puteti servi la pranz sau la cina alaturi de felii de paine prajita sau cu lipie. Se face usor si rapid si este foarte fresh datorita ingreidentelor de culoare verde din compozitie.
Salată cu ton și varză
Ingrediente o portie:
- 1 conserva de ton bucati de 80g in ulei de masline
- 2 ridichi rotunde
- 150g varza noua
- 80g castravete
- 2 fire ceapa verde sau 1/2 ceapa rosie
- 1/4 ardei kapia
- sare, piper
- 1 lingurita suc de lamaie
Varza o taiem fideluta, ridichile, castravetele si ceapa verde felii subtiri, ardeiul cubulete.
Punem varza intr-un caston adaugm putina sare si amestecam. Punem restul ingredientelor , adaugam si sucul de lamie si piper si amestecam usor.
Servim salata cu paine prajita sau cu lipie.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]