
Nu este niciun secret ca toata lumea adora salatele (in special femeile), se fac rapid si sunt infinit de multe ingrediente, fiecare le poate combina dupa bunul plac. Si eu am pe blog cateva salate, unele retete sunt inventate in functie de ingredientele care le aveam prin frigider, altele sunt traditionale invatate de la mama, iar altele sunt luate de pe net pentru ca da, de acolo ne inspiram de ceva vreme majoritatea dintre noi.
De data aceasta am ales o reteta de salata in straturi care are „de toate” in ea, asa cum ne place noua. Puteti sa o preparati cu un sos de maioneza sau un dresing de iaurt grecesc, ambele sunt foarte bune, unul mai putin sanatos :)
Ingrediente pentru o portie de salata cu rosii, sunca si ciuperci:
- 2 oua
- 2 rosii potrivite sau 4-5 rosii cherry
- 150g sunca
- 3-4 ridichi
- 2-3 ciuperci taiate feliute si oparite putin sau daca va grabiti o conserva mica de ciuperci
- 2-3 fire ceapa verde
- sare
Pentru dresingul salatei:
- 150ml iaurt grecesc
- 1/2 lingurita suc de lamaie
- 1 catel zdrobit de usturoi
- putin ulei de masline
sau in cazul meu
- 150ml maioneza
- 1 lingurita mustar
Cum preparam salata cu rosii, sunca si ciuperci?
Intr-un bol punem un strat de oua fierte si taiate marunt (pastram 2-3 felii pentru decor), sare, apoi punem rosiile taiate cubulete, ciupercile taiate felii, 3/4 din sos, sunca taiata cubulete, ridichile taiate felii si apoi restul de sos.
Decoram cu ceapa verde si felii de ou fiert.
Servim imediat salata!

Este foarte gustoasa, va garantez! Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]