Salată cu paste, brânză de capră, rucola și smochine

Pe o scara de la 1 la 10 aceasta salata merita nota 11! Stiu ca suna cunoscuta expresia asta dar e pe bune, va sigur si nota e pe merit, salata aceasta e atat de gustoasa si de usoara incat nu te mai saturi de ea! Am gasit-o pe un site cautand retete de salata cu rucolla si valeriana , mereu cumpar cate o caserola din fiecare si le adaug in salate sau le folosesc la diferite retete. Rucola este extrem de buna daca stiti cum s-o integrati intr-n preparat, nu trebuie sa exagerati cu ea datorita gustului usor amarui insa in combinatie cu unele ingrediente este excelenta! la aceasta reteta se combina perfect cu mierea, branza de capra, usturoiul si patrunjelul verde. Mai adaugati un ardei iute si ce iese va scriu de pe acum, o explozie de gusturi si arome :)

 

Salata cu paste, branza de capra, rucola si smochine

Salata cu paste, branza de capra, rucolla si smochine este un preparat care poate fi mancat la pranz sau cina, e foarte buna si a doua zi desi recomand sa o mancati imediat dupa preparare , parca isi schimba gustul a doua zi dar daca mai ramane puteti sa o puneti la pachet, nu e problema. Smochinele sunt cireasa de pe tort la aceasta reteta simpla si rapida.

Si o mica precizare inainte de a va scrie reteta, referitoare la paste. Daca sunteti consumatori de paste si cred ca asa este, nu ai cum sa nu-ti placa pastele va recomand sa investiti intr-o oala speciala de fiert paste si sa le fierbeti corect. Proportia este 1 litru de apa la 100g paste. Astea fiind scrise haideti sa vedem reteta.

Salata cu paste, branza de capra, rucola si smochine

  • 400g paste ( alegeti ce forma va place )
  • 100g rucolla
  • 250g branza de capra taiata cubulete
  • 5 smochine coapte
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 60g ulei de masline
  • 20g miere ( o lingurita)
  • 1 ardei mic iute
  • 1 1/2 lingurita sare
  • apa

Fierbem pastele in apa cu sare al dente adica fierte pe trei sferturi, folosim 1l de apa la 100g paste.

Pana fierb pastele preparam restul ingredientelor; patrunjelul, usturoiul si ardeiul iute le tocam marunt si le prajim foarte putin in ulei de masline. Adaugati miere si sare si amestecati bine. Sfatul meu este sa folositi o tigaie mica de o persoana sau daca nu, o cratita cu diametru mai mic.

Scurgeti pastele de apa si le puneti intr-un bol, adaugati amestecul de patrunjel si amestecati bine.

Puneti si branza rupta bucatele, rucola si smochinele taiate in sferturi. Amestecati usor, condimentati si serviti imediat. Daca aveti si un pahar de vin alb alaturi big like din partea mea :)

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.