O salata usoara de sezon de care probabil nu ati auzit prea des sau chiar deloc. Pentru ca este cu dovlecei ar fi bine sa o preparati vara cand acestia sunt cruzi si dulci, o puteti servi pe felii de paine prajita sau cu lipie.
Ingrediente:
- 1-2 dovlecei
- 2 oua fierte
- 1 castravete mic
- 1 fir ceapa verde
- 150ml iaurt grecesc sau maioneza
- sare, piper
- marar verde tocat
1. Curatam dovleceii si ii taiem cuburi mai mari. Ii fierbem si ii lasam sa se raceasca intr-o strecuratoare.
2. Ouale le taiem cubulete la fel si castravetele, ceapa o taiem felii subtiri.
3. Zdrobim cu o furculita dovlecelul si il amestecam cu restul ingredientelor.
4. Servim cu felii de paine prajita.
Sfat: Pentru un plus, taiati felii subtiri dovlecelul si il prajiti la gratar.
Painea o ungeti cu ulei de masline si o prajiti la cuptor sau in tigaie apoi o frecati cu 1-2 catei usturoi.
Reteta este preluata de pe coolinarika.com cu multumiri.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]