Salata cu broccoli, porumb și feta face parte din categoria preparatelor de care te indragostesti la prima vedere. Asta daca iti place broccoli :) Eu nu sunt foarte mare fană chiar dacă este foarte sănătos, cel mai mult imi place sa-l consum in salate sau in supe creme. Ca atare caut tot felul de retete de salate ce includ aceasta leguma nutritiva atat de valoroasa.
O mica atentionare pentru broccoli ar fi la modul de gatire . Pentru ca multi dintre noi, (recunosc si eu) nu am stiut sau nu stim cat trebuie fiert este bine sa clarificam niste aspecte. In principiu punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam sare, apoi punem broccoli taiat buchetele. Timpul de fierbere este de 3 minute. Dupa cele 3 minute, scoatem broccoli, cu o spumiera si il punem intr-un vas cu apa rece (ideal este sa puneti si cuburi de gheata in ea). Apa rece impiedica fierberea si face ca broccoli sa fie crocant de o culoare verde. De asemenea pastreaza vitaminele atat de pretioase.
Si cu asta am spus ce era mai important, restul ingredientelor din salata doar se adauga, nu se prepara termic.
Salată cu broccoli, porumb și feta
Ingrediente 4 portii:
- 2 broccoli de 500g fiecare
- 1 conservă de porumb
- 4 linguri de semințe de floarea soarelui
- 150g feta
sos de usturoi:
- 3 linguri de iaurt cremos
- 3 linguri de maioneza (puteti inlocui tot cu iaurt)
- 2 -3 căței de usturoi
- 1/2 lingurița de oregano
- sare, piper
Prajiti semintele de floarea soarelui intr-o tigaie la foc mic pana se rumenesc. Aceasta procedura le da un plus de gust.
Fierbeti broccoli timp de 4 minute, la foc mediu (am scris mai sus cum sa procedati ca sa obtineti niste bucatele crocante si verzi de broccoli)
Dupa ce broccoli s-a fiert il puneti in apa rece si lasati un minut. Apoi puneti broccoli intr-o sita si-l lasati sa se scurga
Aranjati buchetelele de broccoli pe o farfurie mai mare
Apoi puneti peste ele porumb, feta taiata cubulete sau zdrobita si semintele de floarea soarelui. Condimentati cu sare si piper.
Puneti dressingul de usturoi peste salata chiar inainte de servire.
Serviti!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]