Salata calda de ardei copti si rosii

Ardeii copti sunt printre preferatii mei asa ca am incercat reteta asta de cum am vazut-o in carticica Practic in bucatarie.

Ingrediente:
6 ardei
3 rosii
4 catei de usturoi
2 linguri ulei
putina faina
sare,busuioc uscat,  patrunjel verde tocat

Coacem ardeii pe plita apoi ii presaram cu sare si ii lasam sa stea acoperiti pana se racesc putin. Rosiile le dam prin razatoare iar usturoiul il zdrobim ca pentru mujdei. Incingem uleiul, adaugam rosiile si usturoiul, putin busuioc uscat, sare si ardeii pudrati cu faina ( nu prea multa ). Lasam sa dea cateva clocote printre care prindem ardeii de codita si ii intoarcem pe o parte si pe cealalta.


Servim cu mult patrunjel verde. Cred ca ar merge consumata si ca atare eventual cu crutoane .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Salata calda de ardei copti si rosii”

  1. Hallo Amalia,

    aratä ca dintro Revistä Culinar . Si de la Gust sint si mai buni cum aratä. Compliment mare.

    Salutäri Jacob

  2. Hallo Amalia,

    Ardei copti cu Smintinä se aude total interesant.
    De abia astept sä väd Minunätia.
    Spor la Treabä iti doresc.

    Numai bine Jacob

  3. In timp ce citeam reteta asta mi-am amintit si eu de ardeii copti cu smantana pe care-i facea bunica (bucovinenii pun smantana in aproape orice :D).
    Mai fac si eu din cand in cand, pentru ca mirosul si gustul pe care-l au imi amintesc de copilarie, ca sa nu mai spun ca e o mancare grozava chiar daca unora poate sa le para o combinatie ciudata.
    Dar pana la urma ai reusit sa testezi si reteta asta?

  4. Inca nu dar poate saptamana asta o incerc, am smantana destula… ma enerveaza ardeii astia de prin magazin nu au niciun gust :(.

  5. Foarte buni! Am incercat reteta cu singura exceptie ca am folosit ardei copti pusi la borcan de catre mama mea cea harnicuta!
    Minunata reteta, usor de facut, light si gustoasa foc.

  6. eu sosul asta il fac vara/toamna, cu mici modificari – rosiile tocate marunt le prajesc in tigaie teflon cu ulei, sare si putin zahar pana ajung la consistenta pe care o vreau. dau jos de pe foc si adaug usturoi pisat, amestec bine si dupa 5 minute strecor, deci nu pun deloc faina. merge perfect cu ardei copti, pui fript si paine calda. e o reteta taraneasca :)

  7. Draga Amalia,
    Eu iti urmaresc blogul si imi mai dai idei cand nu mai am. Gatesc foarte mult si asta e una dintre salatele pe care le fac de obicei. Eu mai adaug si ceapa coapta. o pun sub gril si se inmoaie. La fel si cu usturoiul…pun cativa catei buni de usturoi (noua ne place mult usturoiul) dar ii invelesc in folie de aluminiu si ii pun tot sub gril. Se coc dar nu se ard si devin foarte dulci. Le toc pe toate si adaug ulei dar in loc de otet adaug harissa (pasta de ardei iute tunisiana care acum se gaseste si in Romania in supermarket) sau pur si simplu o pasta de ardei iute si un amestec de coriandru pudra, chimion (cred ca asa e tradus in romana ‘cumin’) si un pic de ginger pudra. se poate manca pe o felie de paine calda …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.