Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Salam de biscuiti

 

Va vine sa credeti ca ultima data cand am facut salam de biscuiti eram in clasa a VIII-a si se intampla la ora de lucrari practice?  Salam de biscuiti si salata de beuf… a, si am cusut un sort de bucatarie. Nu cred ca va intereseaza asa de mult, ceea ce vroiam sa scriu (in caz ca nu este deja evident) este ca ieri mi-a venit asa fix o pofta nebuna de salam de biscuiti. Am cautat prin retete si pana la urma am facut o combinatie care sa nu contina atat de mult zahar. Adrian a mancat aproape o bucata, Luci la fel, eu nu va scriu ca mi-e jena. Haideti sa vedem reteta (se poate face si de post daca inlocuim untul cu margarina).

Ingrediente necesare pentru reteta de salam de biscuiti:

  • 250g biscuiti simpli (populari se numesc in comert )
  • 100g zahar
  • 75ml apa
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 50g rahat si/sau 50g nuci taiate (optional)

Cum preparam salamul de biscuiti?

1. Jumatate din cantitatea de biscuiti ii zdrobim bine, iar cealalta jumate ii rupem bucatele mici (cam de 1 cm).

2. Punem apa si zaharul intr-o craticioara la foc mic. Cand zaharul s-a dizolvat mai lasam sa fiarba 2 minute. Luam vasul deoparte si adaugam cacao, untul si esenta de rom. Amestecam bine cu un tel si apoi adaugam biscuitii zdrobiti, stafidele, rahatul taiat bucatele si nucile. Turnam compozitia peste biscuitii rupti bucatele si amestecam usor.

3. Pe o folie de plastic punem o parte din compozitie, presam bine cu mainile si rulam.

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

 

Salam de biscuiti
Salam de biscuiti

Tinem la rece 1 ora si apoi taiem felii cu un cutit bine ascutit.

Eu am preferat sa fac 3 bucati mai subtiri pentru ca-mi plac feliile mai mici. Puteti sa faceti doar una singura.

Un comentariu la „Salam de biscuiti”

  1. la ora de practica am facut si eu prima oara salam de biscuiti. si dupa aia de vreo doua ori acasa, acum vreo 25 de ani. cred ca ar fi timpul sa fac din nou. multumesc pentru idee si reteta.

Lasă un răspuns la Adina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.