Salam de biscuiti si cocos


Reteta o am de pe culinar, cautam o reteta de salam de biscuiti putin diferita de cea clasica si am gasit aceasta varianta care-mi convine de minune pentru ca are si cocos in componenta.

Ingrendiente:
500 g biscuiti
150 g cocos
250 g unt
200 g zahar
150 ml apa
5 linguri cu varf de cacao
100 gr zahar pudra
esenta de rom

Apa se pune la fiert cu zaharul pana obtinem un sirop bine legat. Separat se sfarma biscuitii bine si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se adauga siropul caldut si 150 gr unt. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Cocosul se amesteca cu zaharul pudra si 100 gr unt. Se intinde pe o folie de aluminiu sau celofan compozitia cu cacao iar deasupra se pune compozitia de cocos. Se ruleaza strans si se tine la rece 3-4 ore , apoi se taie felii cu un cutit ascutit.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


38 de comentarii la „Salam de biscuiti si cocos”

  1. Wow, Amalia, ce bine arata.
    Am vrut si eu sa fac salamiorul asta si am inlocuit untul cu budinca de vanilie (nu prea agreez ideea de mult unt) si a iesit ceva mai moale …insa foarte gustosa.
    A ta arata super! Bravo!

  2. Amalia esti minunata !!!! eu am incercat reteta ta si mi-a iesit foarte bine insa nu am pus de loc unt si cocos si ce mai era in mijloc, o banana curatata de coaja si apoi am rulat frumos si mi-a iesit super bun acest salam de biscuiti si arata bine cand se taie felii.
    te pup si esti pt mine ca un idol eu nu prea stiu sa gatesc si dupa ce am vazut situl tau sotul meu mereu ma lauda pt mancare ca iese foarte foarte buna.
    Iti multumesc din suflet si sa iti dea Dumnezeu multa sanatate si numai bine (Lora)

  3. Lora poate o sa incerc si eu varianta asta cu banana…suna foarte bine :), cat despre site ma bucur ca iti place si gasesti mancaruri pe placul tau… iti multumesc pentru aprecieri :), te pup sa ai o saptamana frumoasa !

  4. nu am mai avut rabdare pana sambata, am facut-o aseara.Deci: gustul a fost foarte bun….mici probleme la partea artistica…:)))…una peste alta,o reusita….am primit comanda de la ai mei sa mai fac o portie…pupici amalia !!!

  5. Angela in final gustul conteaza… daca repeti reteta poti inlocui cocosul cu nuca, alune, migdale macinate. Te pup !

  6. E minunata reteta asta, eu o fac de ff mult timp, doar ca eu la unt adaug si zeama de la jumatate de lamaie… e si mai buna (Liliana)
    Amalia ai numai retete minunate, tine-o tot asa, te pup

  7. E minunata reteta asta, eu o fac de ff mult timp, doar ca eu la unt adaug si zeama de la jumatate de lamaie… e si mai buna (Liliana)
    Amalia ai numai retete minunate, tine-o tot asa, te pup

  8. Liliana buna idee cu sucul de lamaie, abia nu mai e asa dulce …iti multumesc, acu' fac fata mai greu la gatit cu caldurile astea :)

  9. Amalia scuze ca te deranjez, dar imi place f mult cum ai rulat salmul, imi poti explica te rog.
    Am inteles ca ai intins compozitia cu bicuite si cacao pe o folie si apoi ai pus compozitia de cocos, dar nu inteleg cum ai rulat, fiindca compozitia de bicuite nu cred ca este atat de maleabila.
    Multumesc anticipat

  10. oooooook, deci l-am facut si pe asta si am urmatoarele observatii: mi se pare prea multa cacao, ca urmare e cam amar! s-ar combina cu dulceata de la umplutura cu cocos, dar a fost prea putina, si abia se simte, comparativ cu partea de cacao cu biscuiti. deci ce as corecta: as pune 3-4 linguri de cacao, in loc de 5, si as face cantitatea dubla de crema de cocos cu zahar si unt…. altfel se simte ca are un gust grozav!
    Eu sint fan salam de biscuiti, dar nu stiam sa il fac decit intr-un singur fel. Acum am cel putin 4 retete. Iar cea cu banana in mijloc, cum zicea Lora, o am de la o pritena sub denumirea 'lacrima de elefant' in rest totul e la fel….Pina una alta ma duc sa imi mai tai o felie de salam ;-)

  11. Amalia se poate ca eu sa fi folosit o cacao mai slaba si de aceea sa nu-mi fi dat seama.Poti sa-l faci asa cum ai scris tu… sincer nu-mi mai amintesc gustul, l-am facut destul de mult timp :).

  12. Revin cu o rectificare: cind am ajuns mai in mijloc, unde era si crema de cocos, situatia s-a schimbat radical :) s-a transforamt in cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o vreodata!!! Deci lasam cacao 5 linguri, dar punem mai multa crema de cocos, ca sa fie si in capete :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.