Rulada din piept de curcan cu sos de rodii

Asadar trecem la felurile de baza pe care le-am facut de sarbatori. Nu va speriati de titlu, reteta este de-a dreptul foarte simpla.

Ingrediente:

  • 1/2 piept de curcan ( aprox 1kg ) – puteti folosi si piept de pui
  • 2 morcovi
  • 100g bacon ( eu am cumparat gata feliat si ambalat pentru ca era taiat foarte subtire )
  • 150ml vin alb
  • 1 rodie
  • 50g unt
  • 100g smantana
  • 1 lingurita zahar
  • putin ulei, sare, piper

Taiem pietul felii ca pentru snitele si apoi le batem intre 2 folii de plastic ca sa nu se zdrobeasca.

Morcovul il curatam si il taiem fasii subtiri.

Asezam feliile de carne astfel incat sa nu ramana loc gol intre ele. Puteti sa le suprapuneti putin. Condimentam cu sare si piper si apoi asezam feliile de bacon. Rulam putin , punem un rand de felii de morcovi, apoi mai rulam un pic si iar punem morcovi si tot asa pana formam o rulada.

O taiem in doua ( nu-i obligatoriu dar mie nu-mi incapea in tava ) si o legam.

Apoi prajim rulada putin in ulei pana se rumeneste frumos, si o punem cu tot cu ulei in tava, adaugand vinul si cam 100 ml apa.

Acoperim cu o folie si coacem 40 de minute la foc potrivit dupa care luam folia si mai lasam 10 minute.

Scoatem rulada pe un fund de lemn si o taiem ca in imagine. Puteam sa o tai bucati mai mici dar de, portiile trebuie sa fie mari ca doar nu suntem la restaurant :)).

Pentru sosul de rodie, scoatem samburii si ii punem intr-o craticioara cu zaharul si untul. Lasam 5 minute la foc mic si apoi tragem craticioara deoparte si adaugam smantana. Amestecam si gata.

Noi am servit cu piure de cartofi.

Recomandari:

Puteti folosi pe langa morcovi si ardei kapia pentru un aspect mai colorat.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Rulada din piept de curcan cu sos de rodii”

  1. doamne…rodia e fructul ,gospodinelor iar’aia’ de care vorbiti, sunt de fapt seminte..nici decum samburi..blonde natur?..fructul rodiei..doamne amalia…atunci marul ce are…seminte asai?..cum se mananca pe stadion?

    1. „Semințele și pulpa ce le înconjoară, numită fruct fals, sunt comestibile.” scuze de exprimare, se pare ca nu ratezi nimic :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.