Rulada din piept de curcan cu ardei si branza

 rulada 0

Pentru ca pieptul de curcan ( si de alte pasareturi ) este in general mai sec e musai sa-l preparam sub forma de rulada sau (mmm ce bune) snitele :).

Reteta de mai jos este una foarte simpla si daca vi se pare prea de speriat pretul puteti sa o incercati cu piept de pui.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan dezosat ( aprox 1kg )
  • 3 ardei kapia
  • 250g branza feta ( eu am pus telemea dar voi respectati reteta :))
  • 1/2 legatura verdeata tocata ( marar+patrunjel)
  • sare, piper, ulei

1. Ardeii ii coacem, ii punem intr-o punga pe care o inchidem bine si cand se raceasc ii curatam de pielita.

2. Pieptul de curcan il batem usor intre 2 folii de nylon apoi il asezam frumos ca sa-l putem rula si il condimentam cu sare si piper. Boia nu mai este cazul ca avem ardeii kapia.

Punem ardeii peste carne ( curatati de samburi ) apoi branza taiata bucatele si verdeata tocata ( eu nu am pus decat foarte putin patrunjel ).

Rulam usor ajutandu-ne de folie si apoi legam cu grija. 

rulada 1rulada 2

 

Intr-o tava termorezistenta punem putin ulei, apoi rulada, deasupra o ungem cu ulei si acoperim tava cu folie de aluminiu.

3. Coacem la 170g C timp de o ora si apoi luam folia jos. Mai lasam 20 de minute timp in care ungem rulada cu sosul lasat in tava. 

rulada 4

 

Servim cu legume. Este foarte frageda.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.