Rulada de pandispan cu ananas si cocos



Reteta am luat-o din Secretele bucatariei , nr. 5/2005

Aluat de pandispan
4 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
100 gr faina
25 gr amidon
60 gr fulgi de cocos

Crema si ornat
1 conserva rondele de ananas (340 gr)
400 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
100 gr fulgi de cocos
cirese confiate

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.



Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.



Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece nu l-am intins uniform).


Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.



Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.

Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu nu am avut) si fulgi de cocos .



Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Rulada de pandispan cu ananas si cocos”

  1. Ooo, imi amintesc reteta asta minunata! :P
    Bravo, Amalia, ti-a reusit rulada de o mie de ori mai bine decat celor din cofetarii!

    P.S. Bine-ai venit in blogosfera! :))
    Te-am trecut la listuta! Pupic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.