O rulada delicioasa pe care o puteti servi ca aperitiv rece sau ca fel principal alaturi de o garnitura de legume. Este un pic diferita fata de varianta clasica de rulada de carne, o sa vedeti si de ce :).
Ingrediente:
- 800g carne tocata mixta
- 1 piept de pui ( aprox 400g )
- 1 mar ras
- 2 oua
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 4 linguri pesmet
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita maghiran
- 1 fir de praz tocat ( puteti inlocui cu ceapa verde )
- sare, piper
- optional ( recomand ) cateva felii bacon afumat
1. Se pun toate ingredientele ( inafara de pieptul de pui ) intr-un bol si se amesteca bine.
2. Intr-o tava de copt ( de chec ) punem feliile de bacon una langa alta ( eu nu am pus pentru ca nu am avut dar va recomand sa puneti ).
3. Asezam jumatate din compozitie si apoi pe mijloc pieptul de pui, apasam usor si punem cealalta jumatate de compozitie.
4.Coacem rulada o ora si jumatate la 180g C.
5. Se lasa sa se raceasca putin apoi se rastoarna pe un platou.
Servim rece ca aperitiv sau calda cu garnitura de cartofi sau legume.
Reteta este preluata de pe www. coolinarika .com cu multumiri.
Sfat: Pieptul de pui se poate inlocui cu muschiulet de porc.
Si nu uitati de bacon :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Aceasta rulada trebuie sa fie o bunatate!
Si ouă nu? 2parca sunt in bol?
Oua da. 2. Noroc cu fotografia, am uitat sa le trec la ingrediente, multumesc ca ai observat :)