Pentru toti iubitorii de cocos in special de Rafaello aceasta rulada cu caramel si cocos este una delicioasa. Se prepara foarte usor si rapid si este de efect. Eu am preparat-o acum ceva vreme pentru ca imi era pofta de ceva dulce cu caramel si nuca de cocos, am cautat si am gasit reteta pe un blog croat. Mi s-a parut foarte simpla si buna asa incat am si executat-o. Este o prajitura potrivita sarbatorilor de iarna ca dealtfel toate prajiturile cu cocos. Indrazniti sa o preparati, sunt necesare cateva ingrediente si cateva minute pentru prepararea ei :)
La aceasta prajitura aveti nevoie de o singura foaie de napolitana, restul va trebui sa le folositi la alte retete de prajitura, puteti face prajitura Mozaic de pe blogul meu in care sa inlocuiti foile de pandispan cu cele de napolitana sau chiar napolitanele cu crema
Ingrediente pentru rețeta de ruladă cu caramel și cocos
Cantități pentru o foaie de napolitana cu dimensiuni 30×25:
Pentru crema de biscuiti cu caramel:
- 100g zahar
- 175ml lapte
- 150g biscuiti macinati ( am folosit biscuiti simpli)
Pentru crema de cocos:
- 100g lapte praf
- 100g unt
- 50g nuca de cocos
- 5 linguri de apa
- 40g zahar
Cum preparăm rețeta de rulada cu caramel si cocos?
Pentru inceput preparam crema de caramel. Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic sa nu se arda, adaugam laptele si amestecam pana se dizolva complet. Luam cratita de pe foc, adaugam biscuitii macinati si amestecam rapid pana se omogenizeaza. Lasam crema sa se raceasca putin.
Foaia de napolitana o punem intre doua servete umede ca sa se inmoaie, altfel nu putem sa o indoim, se va rupe.
Pana se inmoaie foaia preparam crema de cocos; in alta craticioara punem untul, zaharul si apa pe foc, lasam pana se dizolva (mai amestecam din cand in cand). Luati cratita de pe foc si adaugati laptele praf, cocosul si amestecati bine pana se omogenizeaza.
Puneti foaia de napolitana pe un platou, adaugati crema calduta de caramel, o intindeti usor apoi peste ea puneti crema de cocos si o intindeti. Rulati usor si puneti rulada intr-o folie de plastic timp de 3-4 ore la rece.
Fac o mica precizare referitoare la crema de caramel, aceasta rulada am facut-o de doua ori si a doua oara am pus 5 linguri de apa asa cum am scris in reteta. In reteta originala scria 3 linguri insa mi s-au parut cam putine, se vede si in poze ca crema de cocos nu este la fel de compacta ca si cea de caramel.
Taiati rulada cu caramel felii de 1 cm si serviti.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Cred ca i f buna
Am sa fac si eu, dar inlocuirsc caramelul cu nutela cu biscuiti si cocosul cu nuca prajita
Cred ca va referiti la crema de cocos cva acolo avbeti la ingrdiente (apa)
Auzi Amalia! Tre sa imi explici mai in detaliu cum ai facut crema de caramel ca a mea s-a branzit dupa ce am turnat laptele. Si nu era laptele rece….
Ana
Care lapte? Ioi Ana nu are cum sunt 5 linguri de apa si cantiatatea de cocos e mare plus si laptele praf. Sigur ai masurat corect?