Rotunde cu cocos


Am cumparat mai demult anason si cautand retete de dulciuri cu anason, am gasit aceasta reteta de fursecurile fragede.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 125 g margarina
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri de vin alb
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita cu anason ( daca nu aveti nu puneti, eventual folositi scortisoara)

Pentru umplutura:

  • 100 g cocos
  • 50 ml lapte
  • 1 vf cutit de unt

Se freaca margarina , apoi se aduga zaharul si se mai amesteca putin. Se adauga oul, vinul, anasonul, praful de copt si coaja de lamaie rasa si faina fara sa va opriti din amestecat. Rezulta o coca potrivit de moale din care se taie rotunduri cu o cescuta si se apasa cu degetul la mijloc pentru a se obtine o adancitura. Eu le-am facut mai mici (daca aveti rabdare asa sa le faceti si voi) .

Se coc la foc potrivit 20 de minute.

Se scot, se lasa sa se raceasca si apoi se umplu cu diverse creme.

Pentru umplutura puteti folosi orice: dulceata mai tare, miez de nuca sau mac oparit cu lapte,crema de vanilie. Eu am folosit cocos oparit cu lapte in care am adaugat si putin unt.

Sunt foarte fragede si daca vreti sa va simplificati munca puteti sa le taiati cu forme de biscuiti si sa le glazurati la sfarsit. Aluatul se comporta foarte bine, este usor de lucrat cu el, iar fursecurile cred ca se pot pastra mai multe zile.

Reteta este din revista „Femeia de azi” cu mici modificari printre care si titlul:).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Rotunde cu cocos”

  1. Buna Amalia! Am inceput sa imi strang de pe blogul tau retetele pentru Paste si printre altele (Doamne ce minunatii!) am ajuns la reteta de ROTUNDE CU COCOS.
    Intrebarea este : doar 25 g faina? Cate ies la asa o cantitate mica de faina?
    Numai bine!
    Fanul tau ever!
    Lavinia

  2. Buna din nou Amalia, sunt la a 2 a tura de rotunde doar ca eu am pus la prima tura dulceata de prune,si la a 2 a tura a facut eclere si choux-creme si mia ramas un niste crema si mam gandit ca as puteao folosi ,si surpriza au iesit minunate,multumesc mult pt retete de as posta si o poza dar nu stiu cum :),am facut si tortul egiptean am si la el poza da nu stiu sa ti le trim.in fiecare zi ma uit la tine pe blog,in impresionez familia in fiecare zi cu ceva sunt fericiti mai ales cei 2 soricei ai mei devoratori si testerul nr 1 cand fac o reteta noua de pe blogul tau.multumim pt ca tot ce faci esti o bucatareasa desavarsita.te pupam Fam Ardelean

    1. Oana dar cate ai gatit ! Ma bucur foarte mult ca-ti plac retetele si ca ti-au reusit… sper sa revin cat de curand cu altele noi, sa mai creasca putin Adrian.. pupici si toate cele bune!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.