Rosii cu orez alla romana


Deja au aparut rosiile bune , mari grase si carnoase :)). Iata o reteta de vara, simpla si gustoasa asa cum ii sta bine unei retete de pe blogul meu :)…am preluat-o de pe un blog italian, se pare ca toate retetele de acolo sunt pe gustul meu .
Avem nevoie de:

  • 5 rosii potrivite
  • 1/2 cana de orez prefiert
  • 2 catei de usturoi
  • putin rozmarin
  • sare, piper
  • cativa cartofi noi
  • ulei de masline

Preincalzim cuptorul la temperatura mare ( in reteta scria 200g eu am pus pe 100).Taiem un capac la rosii si le scobim cu grija. Le punem cu gura in jos si lasam sa se scurga. Pulpa si semintele le amestecam cu orezul , usturoiul tocat, rozmarin , sare, piper si putin ulei  .Umplem rosiile cu acest amestec si deasupra punem capacul taiat. Intr-o tava in care am pus ulei ( 2 -3 linguri)  punem cartofii curatati si taiati bucati mai mari. Presaram putin rozmarin pe ei si ii miscam putin in ulei sa se unga pe toate partile. Asezam si rosiile si bagam tava la cuptor la temperatura mare timp de 30 min.

Servim cu patrunjel verde. Se pot manca si reci sunt la fel de bune:).
Reteta este preluata de aici.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Rosii cu orez alla romana”

  1. Minunat!Minunat!Minunat!!!!
    Tocmai ma intrebam ce sa mai fac azi de mancare si hop…am vazut la tine.
    Mmmmmmmmmmmmmmm arata super si sunt sigura ca are si gust pe masura.Am fugit.

  2. Deci da. :D Daca nu ar fi maine ziua prietenului meu, clar as incerca si reteta asta. arata delicios. Deocamdata ma bazez pe celebrii mei cartofi la cuptor umpluti cu branzica si serviti cu smantana :)) Au devenit traditie. :d

  3. Buna, am sa incerc reteta aceasta in seara asta pentru-ca mult mi sa facut pofta ;) . O sa adaug putina carne tocata la umplutura si sper sa iasa bine. Multumesc, Florentina

  4. Florentina te-as ruga sa calesti carnea inainte, pana scade zeama lasata de ea , apoi sa adaugi orezul , amesteci de cateva ori , adaugi si miezul de la rosii tocat , apoi umpli rosiile. Daca nu ai apucat sa citesti mesajul sa-mi scrii cum ti-au iesit :).

  5. Buna Amalia, am facut mancarea aceasta si nu mia iesit bine :( cred ca am pus prea mult orez si nu deajuns sare, piper etc. sunt destul de teribila in bucatarie iti spun eu acum haha daca nu-mi spui ce cantitate exacta sa pun, eu pot sa fac greseli cam teribile :p Dar cartofi au gustat asa de bine, foooarte deliciousi…sotul a zis ca cartofi ma salvat de divort haha –Florentina

Lasă un răspuns la David Octavian Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.