Sau cu nuca de cocos in cazul meu :).
Reteta este o combinatie perfecta intre un aluat crocant ( interesant este ca se face cu drojdie ), bezea si nuca.
Ingrediente pentru aprox.56 bucati:
Pentru aluat:
- 400g faina
- 250g unt
- 20g drojdie proaspata
- 100ml lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 2 linguri de zahar
Pentru bezea:
- 3 albusuri de ou
- 1 varf cutit de sare
- 200g zahar
- 150g nuci macinate ( alune, migdale sau nuca de cocos)
1. Toate ingredientele trebuie sa fie reci.
Maruntim drojdia si o adaugam la lapte. Punem si galbenusurile si amestecam bine.
2. In faina adaugam zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Adaugam compozitia de lapte, drojdie si oua si framantam repede un aluat elastic. Pentru inceput amestecam cu mixerul si apoi cu mana.
3. Impartim aluatul in 4 bucati, il invelim cu folie si il bagam la frigider.
4. Macinam nuca sau alunele ( puteti sa le prajiti inainte de a le macina, vor avea un gust mult mai bun)
Eu am folosit pentru 3/4 din aluat nuca de cocos si pentru 1/4 nuca.
Mixam albusurile bine intr-un castron imperuna cu sarea si adaugam apoi treptat zaharul.
Punem bolul deasupra unei oale cu apa care fierbe ( atentie sa nu atinga apa ) si mixam aproximativ 15 minute pana bezeaua se intareste si devine lucioasa.
Asadar, atentie ce bol alegeti sa se potriveasca cu oala :).
5. Impartim toate ingredientele in 4 parti egale ( bezeaua si nuca) sa ne fie mai usor sa le folosim.
6. Punem o folie transparenta pe masa de lucru si intindem prima bucata de aluat de dimensiuni aproximativ 40x20cm.
Ungem cu 1/4 din bezea si apoi presaram 1/4 din nuca.
Rulam uor ajutandu-ne de folie.
Taiem role de aproximativ 1.5-2cm cu o forma arcuita ( atentie )
Daca bezeaua a fost batuta suficient pe abur atunci nu trebuie sa iasa din aluat. In cazul in care este mai moale nicio problema doar ca se vor taia mai greu.
Ar trebui sa iasa cam 13-14 role dintr-o bucata de aluat.
7. Punem rolele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180g C timp de 15 minute.
Le scoatem pe un platou si le pudram din belsug cu zahar.
Pot sa va scriu ca am mancat aproape jumatate cand le-am facut, atat sunt de bune :).
Observatii:
Puteti sa ungeti rolele inainte de coacere cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte si sa presarati fulgi de migdale.
Atentie la forma arcuita cu care le taiati. Trebuie sa taie foarte bine, nu folositi un pahar sau farfurie.
Ca sa le taiati mai bine, dupa fiecare, puneti putin forma in faina si apoi taiati.
Si reteta incercata de cititoare aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte bune!acuma le-am facut. Mai sunt doar jumate din ele!felicitari
Ma bucur mult ca ti-au placut!
Cât timp se tine aluatul în frigider?
Cat timp preparati umplutura