Placintele cu sunca si branza sunt un preparat gustos si versatil adica puteti sa le umpleti si cu altceva cum ar fi cartofi, varza sau carne, depinde ce va place.
Etichetă: placinte
Aluat fraged pentru tarte, placinte, quiche
Aluatul fraged este des utilizat mai ales in bucataria franceza si italiana. Este extrem de versatil si se prepara rapid cu costuri scazute.
Plăcinte pufoase fără dospire
Nimeni nu poate refuza o plăcintă pufoasă umplută cu brânză, urda, ciuperci sau alte bunătăți! Eu îmi cumpăr din cand in când plăcinte cu branza pentru că imi plac tare… [Continuă lectura]
Turte cu brânză și iaurt
Turtele cu brânză și iaurt sunt extraordinar de bune! Subtiri, deloc uscate foarte pufoase, se prepara usor fara dospire ceea ce mie imi place la nebunie, au un gust pronuntat de branza. Se pot face cu absolut oricefel de branza, eu am folosit 3 tipuri, le-am facut cu ce aveam prin frigider. Daca le serviti cu un sos de usturoi si smantana sau iaurt va spun ca nu va puteti opri din mancat :)
Placinte pe lespede
Toate placintele sa vina la mine! Si daca sunt cu branza cu atat mai bine :). Am studiat otara printre neamurile din categoria (g)old age si am constatat ca placintele… [Continuă lectura]
Placinta cu spanac si branza
In weekend a fost musai sa „cocalesc” ceva asa ca am preparat aceasta placinta cu spanac si branza. Mi-am propus mai demult sa o prepar insa pentru ca nu-mi place… [Continuă lectura]
Placinte cu urda si marar prajite
Placintele cu urda se pot face atat la cuptor, cat si prajite, ambele variante sunt extrem de gustoase doar ca una e mai putin sanatoasa… va las sa ghiciti care :).
Placinte cu branza fara drojdie (nedospite)
Placinte cu branza: bune si rapide, nu necesita dospire.
Barcute cu branza
Crocante si aromate, numai bune de mancat in zilele friguroase.
Placinta cu varza
Nu am mai mancat demult placinte cu varza, sotul meu nu se omoara dupa ele, dar mie imi plac tare mult… daca tot a aparut varza noua de ce sa… [Continuă lectura]
Placinta cu branza ca la bunica
Introducerea la aceasta reteta este bineinteles din copilarie. Unde sa mananci placinte cu coaja crocanta si umplutura cu multa branza decat la tara. Tin minte ca bunica ne facea… [Continuă lectura]