Salata de avocado si oua este o salata pe care o puteti consuma la micul dejun sau la cina , sau merge de minune intr-un sandvis cu paine cu seminte. Am incercat sa prepar varianta mai usoara si cu calorii mai putine, fapt pentru care am inlocuit maioneza cu iaurt grecesc si bine am facut, da o nota de prospetime si un gust usor acrisor salatei.
Etichetă: aperitive
Brăduleți din foietaj și șuncă
Acesti braduleti draguti pot fi un aperitiv de sarbatoare sau o cina gustoasa serviti cu o salata. Cert este ca se prepara foarte usor!
Bruschete cu ton
Bruschetele cu ton sunt foarte gustoase si se prepara usor si repede.
Ouă picante (deviled eggs)
Aceste oua picante sunt umplute cu un amestec cu mustar, piper si boia, la care tarziu s-a adaugat si maioneza.
Salată de conopidă cu țelină și ouă
Salata de conopida cu telina si oua este o salata excleenta pe care o puteti prepara oricand aveti pofta sau cu ocazii festive. Contine oua, conopida, telina, ceapa, castravete murat si pentru un plus de gust am adaugat cam 70g de sunca putin afumata, va spun iese o nebunie!
Guacamole
Guacamole este un sos ce se poate servi ca atare sau ca garnitura la fripturi. Eu il servesc cu chips-uri de tortilla !
Șuncă pane
Sunca pane poate fi un aperitiv cald sau un fel principal servita cu o tocanita de cartofi si muraturi.
Bruschete cu ardei copți
Bruschetele cu ardei copt pot fi un aperitiv excelent sau o cina minunata alaturi de un pahar de vin. Ramane sa alegeti voi varianta preferata.
Bruschete cu roșii
Bruschetele cu rosii sunt o gustare foarte cunoscuta, ce se prepara rapid. Sunt foarte indicate sa leunci cand rosiile sunt preparati vara atunci cand rosiile sunt bine coapte si aromate.
Rulada de spanac cu branza si sunca
Rulada de spanac cu crema de branza si sunca este un preparat usor, absolut gustos si care aduce un plus de prospetime, servita alaturi de aperitivele traditionale,
Chiftelute de pui cu mozarella
Chiftelulele de pui cu mozarella sunt un preparat gustos, genul de preparat care se mananca ca si pop corn-ul adica tot mananci una dupa alta pana cand vezi ca s-au terminat. Merg de minune ca aperitiv dar si servite ca fel principal alaturi de legume sau o salata de sezon.
Ruladă de carne tocată
Rulada de carne este extrem de cunoscută în bucătăriile noastre,, se face mereu de sarbatori si probabil cei care au o varsta o situeaza pe primele locuri.
Pogăci
Pogacile sunt un preparat traditional absolut gustos. Pot fi servite ca aperitiv alaturi de un pahar de vin sau la micul dejun alaturi de iaurt. Indiferent de modalitatea de servire sunt foarte gustoase si va recomand sa le preparati oricand!
Rulouri din lipie cu omleta
Pot fi un aperitiv aspectuos, pot fi un mic dejun sau o cina alaturi de salata. Indiferent cu ce ocazie sunt servite rulourile de lipie cu omleta sunt foarte gustoase si se pregatesc foarte simplu
Saratele cu branza
Saratelele cu branza sunt un aperitiv sarat ce place tuturor, atat copiilor cat si adultilor. Sunt usor de preparat dar oarecum migaloase.
Tarta cu cascaval si sunca
Exista mancaruri care atunci cand le prepari pentru prima data iti fac o super impresie, din categoria „nu m-as fi gandit cat poate fi de buna” si iti doresti sa le incerci din nou ori de cate ori ai ocazia. Reteta de tarta cu cascaval si sunca e una din acele mancaruri, foarte buna si usor de preparat.
Bruschete cu somon
Bruschetele cu somon sunt un aperitiv foarte apreciat de iubitorii de peste si nu numai de ei, se fac repede si cu doar cateva ingrediente. Eu le prepar mereu cand se anunta musafiri, de sarbatori sau chiar in serile de vineri cand impreuna cu un pahar de vin alb stam la o poveste in familie.