Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi

Quiche-1O reteta modificata dupa ce am avut prin frigider. Se face rapid si se serveste alaturi de o salata verde .

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 3 cartofi
  • 200g branza
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 150g sunca
  • 200g rosii cherry
  • sare, piper, ulei
  • mai trebuia ; 150g ciuperci feliate, 100 ml lapte

Spalam cartofii bine si ii taiem felii subtiri. Ungem o forma de tarta cu putin ulei, asezam feliile de cartofi astfel incat sa acopere bine forma si punem deasupra putin ulei. Bagam tava la cuptor pentru 8 minute la foc potrivit apoi o scoatem.

Intre timp pregatim umplutura; sunca o taiem bucatele si o prajim putin alaturi de ceapa taiata felii. Ouale le batem cu sare si piper ( daca aveti lapte adaugati 100g) . Punem sunca si ceapa , apoi branza si apoi turnam amestecul de oua. Deasupra punem rosiile cherry.

Coacem in cuptor la foc potrivit timp de 10 minute pana capata o crusta aurie.

quiche1

 

Reteta ii apartine lui Pam una din favoritele mele :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Quiche cu branza, rosii, sunca si crusta de cartofi”

  1. Off,si uite asa ma apuca pe mine disperarea ca inca nu am reusit sa imi iau un aragaz care sa aiba un cuptor ca lumea.Am meu scoate fum din cauza ca merge pe butelie,asa ca ma rezum la retete cat mai putine la cuptor,desi imi plac foarte mult.

  2. Urmaresc de ceva timp blogul tau. E minunat. Practic m-ai invatat sa gatesc si in fiecare zi invat ceva nou! As avea o intrebare: maine vin niste prieteni la mine la masa si as vrea sa stiu daca reteta de quiche este pt 4 persoane? Te pup si merci mult

  3. Amalia, am facut-o zilele trecute. In ce fel de tava ai pus-o? De tabla sau portelan? Intreb pt ca mie nici in 10 nici in 30 nu mi s-a copt. A trebuit s-o las 45 de minute sa se inchege ouale. Tava mea era de portelan, si am pus temperatura cuptorului la 200C. A fost excelenta dupa ce s-a copt :). In loc de sunca am pus carnati afumati (nu am avut sunca).

  4. Laura am copt-o in tava de tabla. Nu-i problema ca ai lasat-o prea mult, eu am incins cuptorul in prealabil poate de aceea am tinut-o asa putin.

  5. am testat si eu reteta,este buna ,seamana cu o musaca cu carne dar mult mai buna( dupa gustul meu).
    eu nu aveam atunci forma de tarta si am facut-o intr-o cratita obisnuita doar ca am pus mai putini cartofi si am copt-o aprox 25 min.
    Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.