Pulpe de pui marinate in iaurt

Pulpe de pui marinate cu iaurt - Hai sa gatim cu Amalia
Pulpe de pui marinate cu iaurt – Hai sa gatim cu Amalia

La noi in familie ca si la multi altii carnea de pui e de baza (ar fi pestele, daca ar fi si mai multi bani), asa ca orice reteta cu pui este binevenita, si orice combinatie este pe loc incercata. Preferatul nostru este la puiul la grill, insa de multe ori varianta la cuptor este una mai practica.

Am destul de multe retete cu pui pe blog, dar mereu incerc si altele insa intotdeauna, si asta e valabil si la alte tipuri de carne, marinata e de baza. Condimentezi carnea, adaugi tot felul de chestii de obicei acide si o lasi sa stea la rece de preferat minim o ora… alt gust, alta textura, clar.

Reteta de mai jos este  una de succes, carnea are un gust foarte bun si partea buna este ca puteti folosi atat pulpe ca si mine cat si aripioare sau piept. Si puteti incerca chiar si cu carne de porc sunt sigura ca o sa iasa le fel de buna.

Am observat ca iaurtul si mustarul sau /si sucul de lamaie fragezesc foarte bine carnea (bine, nu e ceva nou, e ceva cunoscut de toata lumea) si ii dau un alt gust, parca ii scot gustul acela de pui „de magazin” ceea ce imi place foarte mult.

Pulpele de pui marinate in iaurt se prepara foarte usor si se pot servi cu legume sau salata, eu am preparat rapid un cus cus si pot sa va spun ca se potrivesc bine de tot pentru ca pulpele sunt mai condimentate si completeaza bine de tot garnitura. Daca nu aveti cus cus sau nu va place alegeti ceva simplu, un mix de legume, orez fiert sau doar o salata. Nu va recomand cartofi prajiti tocmai din acest motiv.

Si pentru ca la inceput am pomenit de bani, recomandarea mea este sa cumparati pulpe intregi, le taiati la fel ca si mine in doua si le preparati dupa cum va place.

Haideti sa vedem cum se prepara reteta asta super gustoasa.

Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui marinate cu iaurt

Din aceste cantitati ies 3 portii mari

  • 3 pulpe intregi de pui ( aprox 950g )
  • 150g iaurt
  • 50ml ulei
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita curry ( eu nu am pus )
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita boia iute

Cum preparam reteta de pulpe de pui marinate cu iaurt?

Taiem in doua si spalam bine pulpele (unii scriu ca trebuie spalate, altii nu, eu le spal pentru ca sa le curat bine de cheaguri de sange). Le stergem cu un prosop de hartie si le punem intr-un bol. Adaugam toate condimentele si amestecam bine astfel incat carnea sa fie bine acoperita peste tot cu sos.

Pulpe-de-pui-marinate-in-iaurt-amalia-2

Lasam sa stea acoperita la rece minim o ora.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, punem putin ulei intr-un vas termorezistent sau o tava in care de obicei coaceti friptura, adaugam 100 ml apa si punem carnea si marinata din bol.

Pulpe-de-pui-marinate-in-iaurt-amalia-3

Bagam tava la cuptor FARA folie si lasam sa se coaca o ora si 15 minute. La fiecare 20 de minute intoarcem carnea pe partea cealalta sa se coaca frumos.

Pulpe-de-pui-marinate-in-iaurt-amalia-4

Timpul de coacere poate varia, daca folositi de exemplu aripioare 40 de minute va sunt suficiente.

Pulpe-de-pui-marinate-in-iaurt-amalia-5

Servim carnea asa cum am scris la inceput cu cus cus , legume, orez, salata.

Pulpe-de-pui-marinate-in-iaurt-amalia-6

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Pulpe de pui marinate in iaurt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.