E cald si in perioada asta gatesc destul de rar la cuptor… fac o exceptie pentru prajituri :). Cred ca de acum incolo o sa va prezint doar retete facute pe plita, cum ar fi de exemplu aceste pulpe de pui care s-au facut destul de repede in aproximativ 30 de minute.
Ingrediente ( 4 portii):
- 8 pulpe dezosate
- 2 cepe verzi
- 1 usturoi verde
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita boia iute ( optional )
- sare, piper alb, ulei
Incingem putin ulei intr-o tigaie mai groasa si punem pulpele de pui.
Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic 15 minute. Le intoarcem si mai lasam 15 minute.
Daca sunt gata adaugam ceapa taiata felii, usturoiul taiat felii, boia.
Amestecam usor si mai lasam sa se faca 4-5 minute pe fiecare parte. Daca vi se par prea uscate adaugati putin suc bulion. La sfarsit condimentam cu sare si piper.
Servim cu cartofi natur si salata.
Secretul la aceasta reteta este focul mic si tigaia groasa :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Simplu si sanatos ! lovely
Cred ca au o aroma tare buna de la ceapa dar mai ales de la usturoi.
Super bun!
Eu pun aproape in orice mancare usturoi :) … si ardei iute :))
Cui nu-i place puiul la tigaie.. sa ridice mana sus ca am un pistol cu apa.. ! grozave !!
:)) multumesc .
reteta-i faina ,dar daca imi permiti o sugestie,contacteaza cu reprezentant z…. si mancarea asta e gata in 5-8 minute.e o investitie,dar merita.mai ales vara si iarna si toamna si primavara.vreau sa spun ca savoarea carnii este total diferita.de legume nu mai spun.eu nu sunt reprezentant,dar sunt utilizator de 6 ani,si sunt fana ,de fapt.atata doar ca sunt scumpe.daca vrei ,nu publica comentariul meu ca nu ma supar.
Pansy poti sa-mi scrii pe mail mai multe detalii.
fff bune aceste pulpite , chiar azi voi face si eu alaturi de o garnitura de mazare !!
Pingback: Pulpe de pui la tigaie | Cãlina Gospodina