Atunci cand ai un program incarcat si o familie mancacioasa trebuie sa fii Speedy Gonzales in bucatarie si sa gatesti rapid ceva bun ( cu carnita daca se poate de fiecare data :)). Asa ca mereu sunt in cautare de retete rapide ieftine si bune. Carnea de pui e cea mai accesibila si se prepara repede, asa ca ramane doar imaginatia si intrebarea „in cate feluri se pot prepara pulpele de pui? „. Nu in foarte multe feluri as zice eu, important e sa fie rumenite si suculente, nu uscate pentru ca noua asa ne plac :).
Pulpele de pui cu unt la cuptor sunt un fel de mancare ce se poate servi atat ca pranz cat si ca cina. Merg de minune cu orez, legume sau pur si simplu o salata daca vrem sa ne gandim la kilogramele din jurul taliei :).
Iata reteta cu precizarea ca timpul de preparare este 45 de minute.
Ingrediente:
- 11-12 pulpe inferioare de pui ( pot fi intregi sau superioare )
- 100g unt
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri de patrunjel verde tocat
- sare, piper
- ulei
1. Spalam bine carnea de pui si o condimentam cu sare si piper.
Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit si patrunjelul verde.
Punem putin din amestecul de unt sub pielea de pe pulpe ( inainte o desprindem usor ).
2. Intr-o tava de friptura punem putin ulei asezam pulpele una lnga alta ( daca va ramane amestec de unt il puneti deasupra ), acoperim tava cu o folie de aluminiu si le bagam la cuptor la 180grade C timp de 30 min. Apoi luam folia si mai lasam aproximativ 15 minute la 190grade C sa se rumeneasca.
Si gata rumenite :
Intre timp preparam salata si/sau fierbem cam 250g orez. Puteti sa faceti si un piure de cartofi au sos suficient langa ele.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Spalarea carnii de pui nu foloseste la nimic, dimpotriva, sporeste riscul imbolnavirii.
Gatitul ei este suficient.
https://www.google.ro/search?q=washing+chicken&oq=washing+chicken&aqs=chrome..69i57j0l5.2504j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8