Oare cate retete cu pui se mai pot inventa si reinventa? Oricate ar fi eu sper sa le incerc pe toate :). Reteta de mai jos este una rapida, colorata si usor de facut. Mi-a placut mult combinatia ardei-pui-spanac-parmezan si cu siguranta o sa o repet dar la scara mai mare, adica atunci cand avem musafiri.
Ingrediente:
- 400g piept de pui feliat
- 3 ardei grasi rosii ( se considera un ardei de persoana)
- 200g spanac proaspat
- 50-100g parmezan
- 2-3 catei de usturoi
- 150g branza „curgatoare” ( cas, cascaval)
- sare, piper, ulei de masline
1. Preincalzim cuptorul la 180g C.
Ardeii ii spalam, le decupam un capacel si ii scobim de seminte.
Feliile de piept de pui le batem cu ciocanul pentru snitele, nu foarte subtiri doar putin :), le ungem cu ulei de masline si le condimentam cu sare, piper si usturoi zdrobit.
Pe fiecare felie punem cateva frunze de spanac, apoi putin parmezan, rulam si le bagam in interiorul unui ardei. Inghesuiti-le bine ca nu o sa va para rau :). Asezam ardeii in tava, ii acoperim cu un capacel tot din ardei si coacem timp de 30-40min.
3. Luam capacelul, radem branza si mai bagam la cuptor fix 5 minute.
Servim cu legume, piure de cartofi sau doar o salata.
Pieptul este moale, suculent si are o aroma accentuata de ardei.
Imi cer scuze pentru fotografii, le-am facut in mare graba si nu am avut timp de aranjamente :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]