Pui la tava cu cartofi si rosii cherry

Nu stiu la voi cum e dar aici ploua si bate vantul … asa ca eu zic sa bagam cuptorul in functiune si sa facem o reteta clasica romaneasca : pui la tava cu cartofi :). Putin schimbata pentru ca marinam carnea inainte si cu un plus de rosii cherry care au/dau un gust deosebit.

Ingrediente ( 4 portii ):

  • 8 pulpe de pui dezosate
  • 250g rosii cherry
  • 1 kg cartofi noi
  • rozmarin, ulei de masline

Pentru marinata de pui:

  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita miere ( sotul nu stieee :))
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet

Amestecam ingredientele pentru marinata si le punem peste carnea de pui. Ungem bine carnea pe toate partile, acoperim bolul cu o folie si bagam la frigider timp de o ora. Puteti sa marinati carnea de pui cu o seara inainte.

Incingem cuptorul la 180 de grade, punem intava unsa cu putin ulei cartofii spalati, curatati si taiati in sferturi, carnea de pui si rosiile cherry intregi. Condimentam cu sare si rozmarin, acoperim cu o folie si coacem 30 de minute.

Apoi scoatem folia si mai lasam 10 minute.

Servim cu salata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Pui la tava cu cartofi si rosii cherry”

  1. Sa stii ca mi-ai dat o idee foarte buna ce sa fac de mancare pe cand ajunge sotul acasa :D

    Mersi mult!

    Sa ai o dupa masa placuta :)

      1. I-a placut foarte mult :)
        De obicei nu-i prea place carnea de pui, dar acum a mancat fara nici un comentarui :D

        Mersi inca odata!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.