Pui la cuptor cu ciuperci si smantana

Reteta cu ingredientele mele preferate; pui, ciuperci, smantana. Se poate face atat in timpul saptamanii cat si in weekend .

Ingrediente:

  • 1 piept de pui ( 800g) sau muschiulet de porc
  • 400g ciuperci de tip champignons
  • 400 ml smantana ( intre 12-25% grasime)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 3 rosii potrivite
  • putin cimbru
  • sare, piper, ulei , pesmet

 

Taiem pieptul de pui bucatele il condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Ciupercile le taiem in sferturi daca sunt mai mici. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu faina, smantana apoi adaugam bucatelele de pui si ciupercile.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, tapetam cu pesmet si turnam amestecul . Deasupra punem rosiile crestate in 4 ( le taiati dar nu pana jos sa se desfaca ).

Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pana scade lichidul lasat . Eu am copt 30 de minute cu folie deasupra si 15 fara. Aici cand am luat folia,

Apoi la sfarsit

Servim cu putina branza rasa deasupra.

Reteta este preluata de pe blogul Dimitranei cu modificari, am uitat sa o scriu si am facut-o dupa cum mi-am amintit :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Pui la cuptor cu ciuperci si smantana”

  1. Amalia,

    Urmaresc retetele tale aproape zilnic, si sunt foarte incantata, ma inspira (mai ales pozele):)
    Foarte bine arata reteta ta de azi si sanatos preparata!
    Ciupercile le-ai pus crude (asa mi-i se pare dupa poza)?

    Spor in ale gatitului!
    Debora

  2. Apetisant fel de mancare! Notat si bagat la cutiuta!
    P.S. Cateva premii dragute te asteapta pe blogul meu! O seara minunata in continuare!

  3. buna amalia,sunt adriana din alba iulia si vroiam sa iti spun ca de cand am inceput sa gatesc am descoperit blogul tau care ma ajutat enorm.felicitari pt tot ceea ce faci,esti nemaipomenita!

  4. am incercat fffff multe retete,sunt nemaipomenite.in fiecare zi verific sa vad daca ai mai gatit ceva nou……..mai ai de unde sa te inspiri?

  5. astazi am testat-o si pe asta!
    a iesit bunicica…nu prea ma dau in vant dupa combinatia: ciuperci+smantana dar am adaugat un pic mai multa branza rasa de oaie si i-am schimbat putin gustul.

  6. Draga Amalia, am urmat reteta ta, iar acum am pus-o la cuptor. Sper sa iasa bine, arata apetisant. Cu un pahar de vin rosu si cartofi natur, sunt sigura ca sotul meu va fi innebunit. merci pentru idee .

  7. ceau amalia ,in primul rand vreau sa te felicit pt ceea ce facii ,pentru retele tale care sunt foarte delicioase si foarte simple de facut ,si spun asta pt ca tu le retranscri pe intelesul tuturor ,orice reteta care pare grea tu o faci sa para simpla ,eu nu am de unde sa invat sa gatesc iar tu mai ajutat enorm de mult si pt asta iti multumesc ,si apropo reteta asta e mega delicoasaaaaa ,te pup

    1. Ma bucur mult pentru aprecieri, si ca iti plac retetele mele…sa stii ca orice reteta este usor de facut daca urmaresti pasii cu atentie. Te pup si numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.