Pui cu sos picant de ardei si rosii

Tot ce gatesc in ultima vreme contine rosii, ardei, ceapa. Asa ca am gatit pentru azi o reteta usoara cu aceste 3 ingrediente la care am adaugat si carne de pui. Si ardei iute sa ne „revergoram” :).

Ingrediente:

  • 1/2 piept de pui ( puteti folosi si pulpe dezosate)
  • 1 ardei mare verde
  • 1 rosie mare coapta
  • 1 ceapa
  • 1/2  ardei iute
  • 100ml vin alb
  • sare, piper, ulei
  • busuioc si patrunjel verde tocat

Taiem carnea bucatele si o prajim in putin ulei pana se rumeneste frumos. O scoatem intr-un castronel si o lasam deoparte. Carnea trebuie sa fie facuta. Daca folositi pulpe sau alta carnita ( cred ca merge si muschiulet de porc ) le lasati pana se fac, daca e cazul mai adaugati putina apa.

Taiem ardeiul gras cubulete, la fel si ardeiul iute  si ceapa o tocam marunt. Incingem o lingura de ulei in tigaia in care am prajit carnea si adaugam ceapa si ardeii. Amestecam , lasam sa se prajeasca 1-2 minute apoi adaugam rosia taiata cubulete, patrunjelul si mararul tocat. Adaugam si vinul si carnea de pui si mai lasam sa fiarba 5 minute la foc mic pana scade putin sosul.

Condimentam cu sare si piper si servim cu orez sau cartofi.

Daca vreti ca sosul sa fie mai grosut amestecati 1 lingurita amidon cu putina apa si apoi rasturnati in tigaie amestecand usor.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Pui cu sos picant de ardei si rosii”

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.