Pui cu sos de smantana

Ce ziceti de o mancare de pui cu sos de smantana ? E un pic altfel fata de tocanita clasica dar la fel de delicioasa… mai ales daca o facem cu pui de casa.

Ingrediente:

  • 1 pui fara tacamuri
  • 200g smantana 25% grasime
  • 2-3 catei de usturoi ( optional)
  • 2 linguri faina
  • ulei, sare, piper, boia dulce
  • patrunjel verde

Cum preparam puiul cu sos de smantana?

Puiul il spalam bine si il portionam. Tacamurile le pastram pentru ciorba ( gatul, labele, cosul pieptului, tartita ). Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam carnea de pui.

Amestecam , lasam pana se rumeneste putin apoi adaugam sare, piper si putina boia. Mai lasam 2-3 minute si adaugam apa pana carnea este acoperita cam trei sferturi. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Cand carnea este fiarta, separat amestecam smantana cu 2 linguri de faina ( daca vreti ca sosul sa fie mai gros puteti pune mai multa faina ) si putin lapte. Tragem oala deoparte, punem smantana amestecata cu faina si amestecam .

Punem oala inapoi pe foc , amestecand mereu pana cand incepe sa dea in clocot.

Stingem focul si adaugam usuturoiul zdrobit si mult patrunjel verde tocat. Gustam si daca e cazul mai adaugam putina sare.

Servim cu mamaliguta si branza .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Pui cu sos de smantana”

  1. amalia super arata dar daka nu ma insel nu este pui ce ai gatit ci gaina de la tara se vede dupa culoarea carnii felicitariii

    1. Maria ca sa zic asa puicuta adica o gaina mai tanara… nu e este foarte mare dar este bio :))… m-am speriat cu tortul :)

  2. E foarte delicios!! Eu mereu fac pui cu smantana doar cu pui de casa. Insa reteta ta mia placut mult. Usturoiul si puiul prajit ii da un gust mai delicios!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.