Stiu ca este complicat sa ne gandim ce trebuie sa gatim in fiecare zi, am si eu dilema asta, defapt la mine problema este sa nu repet aceleasi mancaruri si sa mai schimb din ele eventual nu cu ceva cu grad ridicat de dificultate :). Puiul cu sos de ceapa este un fel principal consistent si delicios, sosul de ceapa iti vine sa-l mananci gol, nu va faceti probleme nu este acid.
E clar ca tuturor ne place puiul dar multora si ceapa, carne de pui mancam majoritatea cu ceapa e mai greu nu toata lumea o tolereaza. Reteta de mai jos este una pe care o puteti face oricand pentru ca este foarte simpla, chiar m-am gandit daca sa o postez doar pe pagina de facebook sau sa o postez pe blog ca sa ramana forever.
Ingrediente:
- 4 pulpe intregi de pui ( aveti liber la orice parte din pui exclus tacamurile)
- 6-7 cepe mai mici sau 4-5 potrivite
- 1 maciulie usturoi
- 150ml bere sau apa daca nu aveti bere
- 2 lingurite de mustar
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare, piper
- ulei
Spalam bine pulpele de pui si le stergem cu un prosop de hartie. Le punem intr-un bol si le condimentam cu sare si piper. Adaugam putin ulei, mustarul si sucul de lamaie. Frecam bine cu mainile carnea astfel incat sa fie condimentata peste tot.
Lasam sa stea la rece pana pregatim ceapa.
Preincalzim cuptorul la 180grade C.
Ceapa o curatam si o taiem bucati mai mari, ca sa nu plangeti in nestire incercati sa respirati doar pe gura.
Punem putin ulei intr-o tava, apoi bucatile de ceapa, deasupra carnea de pui. Turnam langa ea berea.
Acoperim tava cu o folie, o bagam la cuptor si o lasam 40 de minute, apoi luam folia si mai lasam inca 15 minute timp in care carnea se rumeneste frumos.
Scoatem pulpele de pui pe un platou. Usturoiul il strangem cu mana usor ca sa eliminam coaja si il adaugam la amestecul din tava, apoi mixam cu blenderul. Puteti sa mai dugti piper proaspat si eventual sare daca este cazul.
Servim cu orez sau legume, salata, mamaliguta, ce va place voua :)
Sugestie: Acest fel de mancare este delicios daca folositi o carne de pui putin mai grasa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]