Pui cu rosii si cartofi

Am o gramada de cartofi de la tara, mici , rosii, rotunzi si dulci :). M-am tot gandit cum sa-i mai gatesc si am gasit reteta de mai jos. Poate pare complicata dar nu e deloc, doar stiti ca eu nu ma complic prea mult in bucatarie :).

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 2 aripioare
  • ( o felie muschiulet de porc , a ramas negatit si a fost musai sa-l includ si pe el)
  • 600 – 800 g cartofi
  • 300g rosii cherry ( eu am pus doar 1 rosie mare pentru ca nu am avut )
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ketchup
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos picant
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri verdeata tocata
  • 2 catei de usturoi

Amestecam intr-o craticioara sosul de soia cu ketchup-ul, 3 linguri de ulei, sosul picant, mierea. Le punem la foc mic sa clocoteasca cateva secunde.

Pulpele le spalam, le scoatem pielita, le saram si le piperam . Punem putin ulei in tava, asezam pulpele si aripile ( condimentate si ele) punem usturoi tocat pe ele apoi le ungem din abundenta cu sos . Cartofii ii curatam , ii spalam si ii punem in tava alaturi de carne. Ii ungem si pe ei cu sos. Ceapa o curatam, o taiem felii mai mari si procedam la fel cu cartofii. Verdeata o amestecam cu o lingura de ulei si o punem deasupra pe pulpe.

Acoperim cu o folie si coacem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Apoi luam folia , punem rosiile ( eu am pus o rosie taiata bucati mai mari) si coacem descoperit timp de 15 minute. Atentie sa nu se rumeneasca prea mult pulpele.

Servim cu smantana.

Reteta este preluata din Secretele bucatariei cu modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Pui cu rosii si cartofi”

  1. Amalia, cred ca ar trebui sa te gandesti serios sa-ti deschizi un restaurant! Tot ceea ce faci rata demential! Tot respectul! Si am inghitit in sec, da? Pup si o seara faina!

  2. Ce bine arata! Si mama facea cartofii asa … dulci amintiri din copilarie. Daca iti va face placere te astept si pe la blogul meu :)

  3. :)) , Petite Foury esti draguta. Din pacate nu am pregatirea necesara si nici bani pentru un restaurant. Mai degraba m-ar incanta ideea unei scoli de gatit :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.