Zice barbatu-meu ca daca mai aude de piept de pui divorteaza :). Dar rezolv problema si cumpar 2 beri sa-l mituiesc :). Insa sa stiti ca reteta de mai jos i-a placut pentru ca este cu paste si pastele sunt preferatele lui.
O scriu repede ca mai am si altele de facut pe ziua de azi :).
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 piept de pui mai mare ( eu am avut 3/4)
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita boia
- 1/4 lingurita piper
- sare
Pentru sos:
- 500g paste fettuccine ( puteti folosi si tagliattele sau pe romaneste taietei lati :) )
- 2 linguri unt
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri faina
- 300ml lapte
- 100ml smantana pentru gatit ( daca nu aveti puneti smantana fermentata )
- 60g branza rasa ( cascaval, cas, ideal parmezan)
- 1 rosie mai mare
- 2-3 fire de ceapa verde
Asadar cuvantul zilei este organizare; ne organizam treaba sa o terminam in 30 de minute.
1. Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un servet de hartie. Il taiem in 4 daca este mare, prima data in jumatate si apoi fiecare jumatate in doua de-a lungul. Daca nu gasiti piept de pui mai mare folositi doua bucati de piept mai mici ( e mai usor la taiat ). Condimentam cu sare, piper ungem cu ulei si coacem la 200g timp C de 20-25 min.
2. Pana se fac pieptul de pui preparam sosul pentru paste. Intr-o craticioara topim untul, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecam pana ceapa devine sticloasa. Adaugam faina, amestecam rapid si adaugam smantana si apoi treptat laptele. Viteza la amestecat (cu telul e cel mai bine ) sa nu se faca cocoloase :). Lasam pe foc pana se ingroasa sosul. Luam de pe foc si mai adaugam 2 linguri de smantana, branza rasa, sare, piper.
Rosia o curatam de samburi, o taiem cubulete si o adaugam la sos.
3. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Amestecam pastele cu sosul si le punem intr-o tava pentru servit.
Pieptul de pui il taiem felii si il punem peste paste.
Deasupra presaram ceapa verde tocata.
Puteti servi ca atare sau cu o salata de vara.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika. com cu multumiri.
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]