O bunătate ce se prepară simplu și ușor. Probabil ați auzit de celebrele paste mac and cheese atat de cremoase cu multa branza. Ei aceasta este varianta cu pui adica pe langa paste servim si un piept de pui facut la cuptor.
Reteta originala se numea defapt pui toscan mac and cheese dar pentru ca varianta mea difera de ea am numit-o simplu paste cu pui mac and cheese.
Pentru aceste tip de reteta avem nevoie de trei tipuri de brânză care ( cel putin la noi) nu trebuie sa lipseasca din casa daca iubiti pizza si pastele si anume mozarella, parmezanul si cheddar. Desigur se pot inlocui dar nu garantez aceeasi reusita.
Ca si tip de paste am folosit macaroane, sunt foarte potrivite pentru acest preparat dar puteti folosi si alt tip de paste de preferat cu striații pentru ca sa se imbibe perfect cu sosul delicios.
Puteti adauga ciuperci feliate, vinete sau ardei copti, optiunile ar fi in functie de gust si disponibiliate. Sau puteti folosi carne de porc mai slaba cum ar fi cotletul.
Alte recomandari nu mai am, va ramane sa incercati reteta garantez ca o sa va placa :)
Paste cu pui mac and cheese
Ingrediente 6 portii:
- 2 buc piept de pui mai mare sau 6 file-uri de piept de pui
- 400g paste
- 600ml lapte sau smantana pentru gatit
- 100g parmezan ras
- 200g mozarella
- 150g branza cheddar sau gruyere
- 100ml vin alb sau supa de pui sau daca nu aveti niciuna nici alta, apa
- 1 ceapa mica
- 6 catei de usturoi
- sare, piper
- 1/2 lingurita boia afumata
- 3 linguri ulei de masline
- 70g unt
- 3 linguri faina
- 1 lingurita ierburi aromate
Taiati pieptul de pui file si condimentati fiecare felie cu sare, piper, boia afumata si putin ulei de masline.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti puiul pana se rumeneste usor pe ambele parti. Il scoateti si-l puneti pe o farfurie apoi acoperiti cu o folie si-l lasati deoparte.
Pastele le fierbeti al dente, ele se vor mai fierbe putin in sosul cremos.
In aceeasi tigaie in care ati prajit puiul, topiti untul si adaugati ceapa tocata si usturoiul la fel si le prajiti pana ceapa devine transparenta. Adaugati vinul si lasati sa scada la foc mic 5 minute.
Bun, acum adaugati faina amestecati rapid si adaugati laptele treptat, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Cel mai bine este sa luati tigaia deoparte si sa amestecati apoi sa o puneti din nou pe foc. Când amestecul s-a ingrosat adaugati ierburile aromate apoi luati tigaia deoparte si adaugati toata branza, amestecati usor pana se incorporeaza. Daca vedeti ca sosul este prea gros mai adaugati 100ml lapte, oricum sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste datorita branzei.
Taiati fasii feliile de piept de pui si le amestecati cu pastele.
Serviti cu patrunjel verde presarat deasupra.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]