Pui cu legume si orez la cuptor

M-am cam saturat de cartofi asa ca am trecut din nou la orez spre disperarea sotului. Eu sunt fan orez dar el nu prea se da in vant dupa el . Reteta de mai jos initial am zis ca o fac doar cu legume dar apoi am adaugat si orez ca sa fie o garnitura mai bogata daca se poate spune asa. Este o reteta foarte faina, carnea se face la cuptor cu multe legume apoi in zeama lasata de carne si legume se pune orezul si se baga la cuptor , o bunatate.

Am preparat-o si in varianta doar cu carne si orez, foarte buna si aceasta, vedeti la sfarsitul retetei cum am preparat-o.

pui-amalia-1

Pui cu legume si orez la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg de pulpe dezosate de pui
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • cateva rosii cherry sau 2 – 3 rosii obisnuite
  • 1 ardei rosu mare
  • ulei de masline
  • 1 cana (de 250ml) de orez pentru pilaf
  • ierburi aromatice ( am folosit un mix de ierburi aromatice pentru pui ), sare, piper alb

Curatam morcovii si ii taiem felii mai grosute, ceapa o curatam si o taiem bucati mai mari, rosiile le taiem in sferturi , iar ardeiul il curatam de seminte si il taiem bucati mai mari.

Ungem un vas termorezistent cu ulei si asezam legumele. Trebuie sa predomine morcovii :). Apoi punem pulpele de pui, le condimentam cu ierburi, sare, piper, boia si adaugam 1/2 cana de apa. Acoperim cu o folie si bagam la cuptor la foc potrivit ( 180 grade Celsius) timp de 40 de minute.

Scoatem tava, punem orezul printre bucatile de carne si mai adaugam 2 cani deapa.

 

Mai lasam sa se faca inca 10 minute.

Servim cu castraveti sau gogosari murati . Sau cu ce muraturi aveti prin camara. Sau cu salata :).

O altă variantă de preparare pe care am descoperit-o de-a lungul timpului care mi se pare mai gustoasa este cea de a face carnea la cuptor fara folie. Practic bagam tava la cuptor la foc potrivit ( 180 grade Celsius) si lasam 40-50 de minute pana se face carnea.

Apoi scoatem carnea pe o farfurie, punem orezul, apa fierbinte, sare, amestecam usor si mai bagam tava la cuptor timp de 15 minute la foc mai mic ( 170 grade C). Oprim cuptorul și mai lăsăm să stea 10 minute timp în care orezul se mai umflă.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Pui cu legume si orez la cuptor”

  1. e buna… dar se poate face fara ulei? avand in vedere faptul ca sotul meu este un bodybuilder profesionist, dietele lui sunt fara ulei si fara toate acele ingrediente care dau mancarurilor un gust atat de bun… ai putea sa imi dai ceva sfaturi pt piept de pui sau curcan? dar nu acceasi felie la gratar… cu salata…. mersi mult…

  2. Nu am inteles orezul este fiert deja sau il pui asa pur si simplu?Daca trebuie fiert,cum trebuie sa fie?Fiert,nu foarte fiert?Am mai facut aceasta reteta 1 data si am fiert orezul dar punandu-l la cuptor s-a uscat..Astept raspuns^^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.