Probabil ca este una din mancarurile cele mai cunoscute, m-am gandit puțin daca sa mai scriu reteta pentru ca este banal de simpla, dar din experienta mea de blogger sunt convinsa ca exista destule persoane care ar vrea sa o incerce si nu o cunosc, plus ca e un preparat foarte gustos, care se poate servi ca atare, cu orez sau doar cu o simpla salata asa ca merita sa o testati.
Puiul cu legume la cuptor, poate fi un pranz delicios sau o cina ( asta in cazul in care ati sarit peste masa de pranz ) apetisanta. Pentru ca se prepara cu carne de pui, v-as ruga sa aveti in vedere musai si neaparat calitatea carnii. Pentru ca nu toata lumea are posibilitatea de a prepara pui crescut la tara si urmatoarea sursa de achizitionare a carnii este magazinul, ar fi bine sa alegeti o firma putin mai scumpa ce are produse cat de cat bio. Eu cel putin am deja una sau doua firme de producatori , a carei carne este destul de ok.
Am ales sa prepar aceasta mancare cu pulpe , nu pentru ca sunt mai ieftine ci pentru ca au putina grasime si sunt mai fragede decat mereu omniprezentul piept :) Preparatul l-am servit cu orez fiert de aceea am pus doar cantitatea de legume din reteta.
In rest, nimic special doar condimentele de baza, la care puteti, chiar insist sa adaugati rozmarin. Rozmarinul face casa buna cu carnea de pui asa ca nu ezitati sa-l folositi. Acest preparat se poate face si cu carne de curcan sau de ce nu de peste, este la fel de gustos.
Dar haideti sa vedem reteta.
Pui cu legume la cuptor
Ingrediente 2 portii adulti sau 4 portii copii :):
- 2 pulpe intregi de pui
- 1 telina mica cu radacina
- 1 morcov
- 2 cartofi potriviti
- 1 radacina pastarnac
- 3-4 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita rozmarin
- sare, piper, condiment universal bio
Preincalzim cuptorul la 180grade Celsius.
Canrea de pui o spalam si o stergem cu un servet de hartie. O condimentam cu sare, piper, condiment universal.
Legumele le curatam apoi le spalam bine si le taiem cubulete.
Intr-o tava de friptura punem uleiul apoi legumele si cateii de usturoi, rozmarinul. Le amestecam cu uleiul si deasupra asezam pulpele de pui condimentate. Tijele de telina , nu le aruncati, le puneti printre bucatile de carne.
Acoperim cu o folie si coacem timp de 40 de minute. Apoi luam folia, ungem carnea cu putin ulei si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Servim friptura cu legumele din tava si salata. Noi, asa cum am scris mai sus, am servit cu orez fiert, pentru ca aveam ramas orezul din ziua precedenta. Daca le serviti doar cu legumele din tava atunci va rog sa dublati cantitatea de legume.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]